Simptomi loše cirkulacije

Simptomi loše cirkulacije

Krv prenosi kiseonik i hranljive materije do svih delova tela, tako da loš rad cirkularnog sistema može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, koje ne bismo ni povezali sa krvotokom.

Loša periferna cirkulacija utiče na neuravoteženu razmenu hormona u organizmu, tako da za posledicu imamo loš rad prostate, tireoide, nadbubrežne žlezde, polnih funkcija i drugih stanja koje ako se ne reaguje na vreme, veoma bitno oštećuju funkcije celog organizma.

Gubitak apetita

Organima za varenje hrane je potrebna krv kako bi pravilno funkcionisali i prenosili hranljive materije iz creva u ostatka tela. Kada protok krvi uspori i varenje takođe može postati oštećeno, pa tada osećamo da nismo gladni, ali to ne znači da unosimo dovoljno hrane u organizam, što ima efekte i na naš metabolizam.

Hladni ekstremiteti

Ako imate lošu cirkulaciju, krv ima težu putanju do najudaljenijih delova vašeg tela, odnosno do ruku i stopala, zato su oni hladniji od ostatka tela. Takođe, usled nedostatka hranljivih materija u ekstremitetima, novi rast kose i noktiju može postati usporen, a istovremeno vlasi i nokti se lako lome.

Utrnulost ekstremiteta

Sigurno ste nekad doživeli da vam utrne ruka ili noga – kao da je taj deo tela „zaspao“, a to se dešava kad dođe do prekida protoka krvi usled neuobičajenog položaja u kom sedimo ili ležimo. Međutim, ako vam se ove epizode ukočenosti dešavaju relativno često, čak i kada niste predugo sedeli u istom položaju ili zaspali na ruci, to može biti pokazatelj ozbiljnijeg problema sa cirkulacijom.

Slab imunitet

Cirkulacija je direktno odgovorna za održavanje zdravog imunog sistema. Kada je cirkulacija loša, vitamini i minerali koji su potrebni telu da se bori protiv infekcija, ne mogu biti isporučeni dovoljno brzo ili u dovoljnim količinama.

Osim toga, zbog smetnji u radu sistema za varanje koje često prate slabu cirkulaciju, određeni minerali i aminokiseline koje su nam potrebne kako bi telo proizvodilo enzime za pravilno funkcionisanje imunog sistema, se ne stvaraju u dovoljnim količinama.

Smanjene kognitivne sposobnosti

Baš kao i bilo kom delu tela, i vašem mozgu je potreban zdrav protok krvi kako bi ispravno funkcionisao. Kada cirkulacija krvi postane usporena, vaše mentalne sposobnosti će se usporiti zajedno sa njom. Ako se teško koncentrišete ili ako ste primetili da vam pamćenje nije tako dobro kao što je bilo, to može biti znak da imate lošu cirkulaciju.

Problemi sa probavom

Loša cirkulacija u probavnom traktu ne uzrokuje samo gubitak apetita. Takođe, može uticati i na sposobnost tela da dobije hranljive materije iz hrane, čime mnoge namirnice koje jedemo samo prođu kroz telo, a da nisu potpuno svarene. Ovo dovodi do osećaja mučnine i drugih probavnih problema koji se mogu lako pogrešno dijagnostikovati i na taj način, pogrešno lečiti.

Česta iscrpljenost

Kada je krvotok usporen, krv nema kapacitet da dostavi kiseonik, vitamine, minerale po celom telu onako kako bi trebalo. To može usporiti metabolizam, a bez odgovarajućeg snabdevanja hranljivim materijama, celo telo će pasti u režim konzervacije – ugrađen mehanizam odbrane, pri čemu štedi onoliko energije koliko je moguće sve dok ne oseti da je teško vreme prošlo. Rezultat ovoga je da se svakodnevno osećamo iscrpljeno i vrlo lako se zamaramo.

Smanjeni libido

Loša cirkulacija može lako dovesti do problema sa reproduktivnim sistemom. Kod žena, loša cirkulacija se može manifestovati kroz nepravilne mesečne cikluse ili problemima sa plodnošću, dok muškarci mogu imati problema sa erekcijom.

 

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica. Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće. 

Svakodnevnom primenom neguje se koža, poboljšava cirkulacija i rešavaju problemi proširenih vena, ispucalih kapilara i modrica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *