Simptomi i prirodno lečenje kandide

Simptomi i prirodno lečenje kandide

Kandida je jedna od najčešće zastupljenih gljivičnih infekcija digestivnog trakta, usne duplje,  vagine, pa čak i kože i drugih mukoznih membrana na telu. Ukoliko imunološki sistem nije oštećen i funkcioniše u svom punom potencijalu, ovakav vid infekcije ne predstavlja razlog za brigu i retko se razvije u neko ozbiljnije stanje. Međutim, ukoliko je imunološki sistem oslabljen dolazi do migracije, širenja kandide, a samim tim i infekcije, u krvotok, pa čak i u membane koje se nalaze oko srca ili mozga.

Simptomi infekcije

Hroničan umor

Ukoliko je umor i slabost konstantno prisutna, moguće je da se radi o kandidi kao izazivaču. Ova gljivica se hrani šećerom i oduzima od organizma izvor energije, stoga su ovo simptomi koji ne nestaju nakon dobro prospavane noći. Karakterističan je umor koji traje periodu od 6 meseci praćen je drugim simptomima poput glavobolje, bolovima u zglobovima, problemima sa koncentracijom i bolnim grlom.

Promene raspoloženja

Jedan od razloga zašto je teško dijagnostikovati infekciju kandidom jeste činjenica da su simptomi koji se javljaju u ovom oboljenju nespecifični i javljaju se kod mnogih drugih oboljenja. Između ostalog i promene raspoloženja, anksioznost, nervoza, depresija ili čak napadi panike.

Vaginalne i urinarne infekcije

Uporne infekcije koje se stalno vraćaju su najčešće izazvane kandidom. Bitno je zapamtiti da je kandida seksualno prenosiva i da se može prenositi dug vremenski period između seksualnih partnera. Za žene je preporučljivo izbegavati uzak donji veš, hulahopke i vrele kupke u vreme infekcije.

Infekcije kože i noktiju

Gljivične infekcije kože i noktiju su vrlo česta pojava izazvane gljivicama istog roda kao i kandida. Ponovljene infekcije mogu biti znak sistemske infekcije kandidom.

Hormonski disbalans

Stanje koje prati mnoge bolesti a među njima i infekciju kandidom. Treba obratiti pažnju na simptome PMS-a, rane menopauze (infekcija je može izazvati), smanjene seksualne želje, migrene, zadržavanje vode, promene raspoloženja i nemogućnost gubitka tih par kilograma viška.

Prirodno lečenje

Prvi korak je svakako ojačati imunitet i očistiti organizam od šećera, alkohola i prerađenih ugljenih hidrata. Supstance kojima se kandida hrani i koji su zaslužni za njen rast.
Sledeće je zamena ovih namirnica sa povrćem, uključujući i šargarepe, krompir, spanać, kelj i šparglu. Iako se ove namirnice ne preporučuju u fazi čišćenja tečnostima, kada se dođe do druge faze, faze dijete, one su i više nego potrebne i preporučljive iz razloga što ove namirnice pomažu slezini u procesu čišćenja organizma i eliminaciji kandide. Neophodno je konzumirati hranu barenu i toplu jer takva najbolje pomaže želucu u ovoj borbi. Izbegavati unos hladne hrane i zrna (semenki, ječma, kukuruza. šećerne trske) u ovom periodu i ograničiti unos na jednom dnevno. Ukoliko Vašem organizmu ipak ne odgovara ovo povrće, bogato skrobom (krompir, grašak, pasulj, kukuruz), izbegavajte ga i koncentrišite se na ostalo povrće poput, zelene salate, krastavca, špargle, spanaća, pečuraka, paprika, paradajza, luka. Sami morate obratiti pažnju šta Vašem telu godi. Ne zaboravite da izbegavate voće, med i ostale zaslađivače.

Treći korak je dodatak mlečnih probiotiskih proizvoda, poput kefira od kozijeg mleka, koji oporavlja sluznicu želuca i normalizuje odnos dobrih i loših bakterija u digestivnom traktu. Fermentovano povrće čuva mikrofloru digestivnog trakta i radi na jačanju imunološkog sistema.

Candidaplant® biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod na bazi biljaka: nevena, virka, zlatnice, vranilove trave, medvetke i sremuša. Candidaplant® biljne kapi predstavljaju mešavinu biljnih ekstrakta dobijenih organskim voćnim destilatom, što ih čini jedinstvenim, znatno kvalitetnijim i delotvornijim nego biljne kapi koje su rađene sa običnim alkoholom ili nekim drugim rastvaračem.

Candidaplant® biljne kapi regulišu bakterijsku floru i suzbijaju rast gljivica. Candidaplant® biljne kapi sprečavaju da dodje do razvoja infekcije, koja može nekada da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *