Bolne i neredovne menstruacije

neredovne menstruacije

Promene raspoloženja, probadajuća bol, depresija, teskoba, plakanje, bes… Sa svim tim suočavaju se brojne žene iz meseca u mesec, a pri tome još moraju da obavljaju i svoje svakodnevne obaveze, kao da se ništa ne događa. Ti simptomi mogu biti puno blaži, ako izbegnete ove tipične greške koje mnoge žene prave tokom menstruacije:

Pijete alkohol

Verovatno je glavni razlog zbog kojeg su vas uhvatili jaki grčevi u donjem delu stomaka. Zbog alkohola telo gubi magnezijum koji inače pomaže u olakšavanju grčeva. Pa ako već morate popiti koju čašicu, onda nakon toga popijte i jednu šumeću tabletu sa magnezijumom.

Ne spavate dovoljno

Nijedna žena ne želi da ima neredovnu i nepravilnu menstruaciju, a nedostatak sna vodi upravo ka tome. Jedno istraživanje sprovedeno na medicinskim sestrama koje rade noćne smene i ne spavaju dovoljno, pokazalo je da manjak sna može čak i produžiti trajanje menstruacije, što zvuči kao svačija najgora noćna mora.

Pijete puno kafe

Kafopije, moramo vas razočarati, jer izgleda da vaša ljubav prema toplom napitku čini PMS puno gorim. Osim što uzrokuje dehidraciju i remeti san, kofein takođe može izazvati teskobu, napetost i živčanost, pa bi bilo najbolje da se uoči i tokom menstruacije prebacite na kafu bez kofeina.

Preterujete s mlečnim proizvodima

Koliko god to okrutno zvučalo, za vreme menstruacije trebalo bi da zaboravite na sladoled. Hrana u kojoj mnogi traže utehu u „onim danima u mesecu“ zapravo je najgori mogući izbor. Baš kao i ostatak njegove mlečne familije. Mleko, sir, jogurt, čokolada i drugi mlečni proizvodi, podstiču povećanu proizvodnju prostaglandina u telu, koji je i glavni uzrok menstrualnih grčeva.

Obožavate slatko

Iako većina žena za vreme menstruacije utehu pronalazi u slatkišima, velika kesica gumenih bombona je poslednja stvar koja vam je potrebna. Hrana puna veštačkih zaslađivača podiže nivo šećera u krvi koja, kada počne opadati, izaziva nervozu i stres.

Pod stresom ste

Već smo upozorili na nekoliko stvari koje treba da izbegavate ako ne želite da se dodatno živcirate za vreme menstruacije. Ipak, stres je kod većine neizbježan deo života pa ga nijedna hrana, odnosno njeno izbegavanje neće umanjiti. Ali, tokom menstruacije bi trebalo da pronađete neki način na koji ćete taj stres otkloniti ili barem umanjiti jer hormon stresa, kortizol, može poremetiti menstrualni ciklus i čak potpuno sprečiti pojavu menstruacije.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *