Reuma simptomi i lečenje

Reuma simptomi i lečenje

Reumatske bolesti su najučestalije bolesti kod nas. Ona definitivno utiče na kvalitet života. Ovo je grupa bolesti koja se više vezuje za stariju populaciju, mada ne mora uvek biti tako. Nekad se smatralo da je to sastavni deo starenja, kad neko ima reumu. Međutim, kad se stari vremenom se kod većine ljudi razvija krutost i bolovi, ali to nije isto što i reuma.
Reuma se može podeliti na zglobnu ili onu koja utiče na spojeve kostiju (reumatoidni artritis, lupus, giht itd.) i na reumu mišića, odnosno mekih tkiva. Reumatizam je skup oboljenja koja se prema nastanku mogu podeliti na zapaljenska, nezapaljenska i degenerativna.

Reumatska oboljenja

Osteoartritis se ne ubraja u reumatske poremećaje. U reumatske poremećaje se ubrajaju reumatoidni artritis, lupus, giht, skleroderma, Sjogenov sindrom, idiopatski artritis, sistemski vaskulitis i dr.

Simptomi reume

Reuma simptomi mogu biti intenzivan bol u zglobovima i mišićima, oticanje zglobova, umor i ukočenost kod osoba srednjih godina, otežano kretanje, osetljivost na dodir. Ovakvi simptomi reume značajno utiču na svakodnevne životne aktivnosti, na posao, odgajanje dece i druge svakodnevne obaveze. Neka reumatska oboljenja mogu biti tako teška, da izazivaju deformisanje zglobova, kostiju i potpunu nepokretnost.

Lečenje reume

Da li se može izlečiti i kako se leči reuma? Reumatske bolesti su hronične i uglavnom se ne mogu sasvim izlečiti. Promenom ishrane i drugih navika neke reumatske bolesti se mogu preduprediti ili da se spreči njihovo napredovanje. Dobar pristup u lečenju reume, je zdrav način života, a pre svega zdrava ishrana i lečenje biljnim čajevima i preparatima od lekovitih biljaka. Ovaj način lečenja je složen, ali daje pozitivne rezultate. Osobe koje pate od reume treba da izbegavaju meso i suhomesnate proizvode, masnu hranu i masne sireve. Sveže povrće i voće mogu biti od velike koristi.

Promene vremena

Reumatski bolesnici često osete promene vremena, što bi se reklo na svojoj koži. Nagle promene temperature, vazdušnog pritiska, vlažnosti vazduha utiču na pojačan bol i pogoršanje reumastkih problema.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *