Giht

Giht je zdravstveno stanje kojeg obično karakterišu ponavljajući napadi upalnog artritisa. Ono što stvara giht jeste povećanje kristala mokraćne kiseline koja ima povišenu vrednost u krvi. Kristali se najčešće talože u predelu ušiju, laktova i bubrezima…Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizuje i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u telu, moraju promeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svežem voću i povrću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu. Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve.

Lečenje gihta

Soda bikarbona lek za giht – Smatra se kako soda bikarbona može ublažiti ili zaustaviti napadaje gihta tako što podiže pH vrednost krvi. Dovoljno je otopiti pola kašičice sode bikarbone u 250 ml vode. Preporučuje se popiti četiri čaše na dan, a jednu čašu potrebno je popiti pre spavanja.

Soda bikarbona kao lek ima magična svojstva koja leče cijeli organizam. Primene sode bikarbone veoma su dobro poznate, a mnoge od njih tiču se zdravlja…

Nije nikakva novost da konzumiranje sode bikarbone može značajno poboljšati opšte zdravstveno stanje.

Obična voda pomešana sa sodom bikarbonom ne leči nijednu specifičnu bolest, ali je preventiva mnogim oboljenjima. Treba se truditi da telo ostane u alkalnom stanju. Soda bikarbona može pomoći uravnotežavanju nivoa pH u telu, što će sprečiti mnoge bolesti, pa i one najteže. Previše kiseline u telu jedan je od vodećih uzroka brojnih bolesti.

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući i giht. Svako jutro na prazan želudac, pre doručka popijte 200 ml tople vode, pomešane sa sokom od pola limuna.

Jabukovo sirće pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u telu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu pre ručka, a drugu pre večere.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *