Rešite se bolova u leđima

Rešite se bolova u leđima

Gotovo osam od deset osoba pati od bolova u leđima u određenom periodu svog života. Žene su sklonije problemima s leđima, najviše zbog toga što nose teške torbice, prolaze kroz trudnoću, a zatim nose decu. Ali, svakako postoje načini kako da olakšate sebi i rešite se bolova koji vam onemogućavaju normalno funkcionisanje.

Jedite zeleno povrće

Pretpostavljamo da znate da je kalcijum ključan za jake kosti, ali su japanski naučnici utvrdili da je za jake kosti veoma bitan i vitamin K. Taj vitamin možete naći u brokoliju, spanaću i ostalom zelenom povrću. Stoga u svoju prehranu unesite što više povrća, jer što jače kosti imate jače je i vaše telo te su manje šanse za povredu koja može uzrokovati bolove u leđima.

Ne nosite preteške torbe

Ukoliko je vaša torba teža od 10 posto vaše ukupne težine, onda odmah izbacite neke stvari iz nje. Naravno, veoma je bitno i kako nosite torbu. Stručnjaci savetuju da težinu rasporedite na oba ramena, odnosno da nosite torbu sa dužim kaišem, koji stavljate preko grudi, baš kao što to poštari čine.

Vaš krevet mora biti udoban

Tvrđi krevet ipak nije tako dobar za vaša leđa. Naime, nedavna studija je pokazala da osobe koje spavaju na mekšem krevetu imaju manje problema s leđima. Takođe, nemojte spavati na previsokim jastucima. Položaj vaše glave mora biti u ravni s vašom kičmom. Ukoliko spavate na leđima ne spuštajte bradu previše ka grudima, a ako spavate na strani ne biste trebali povijati ramena.

Ojačajte trbušne mišiće

Da biste sprečili bol u leđima veoma bitno je da imate jake trbušne mišiće. Stoga, najmanje dva ili tri puta nedeljno radite trbušnjake.

Ispravno držanje

Ukoliko za radnim stolom provodite osam ili više sati, posve je normalno da patite od bolova u leđima. No, da biste umanjili ili potpuno sprečili bol veoma je bitno da ispravno sedite. Leđa privucite naslonjaču stolice i stopalima dodirujte pod. Takođe, sedenje na lopti vam može mnogo pomoći. Počnite tako što ćete po 20 minuta dnevno sediti na lopti, a ukoliko osetite da vam odgovara svakim danom sve više vremena umesto na stolici provodite sedeći na lopti.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *