Kofein povećava količinu testosterona

Kofein povećava količinu testosterona

Kofein je poznat po svom nepovoljnom delovanju na posteljicu u materici i razvoj fetusa. Eksperimenti na životinjama su pokazali da kofein snažno utiče na metabolizam, što se odražava i na razvoj testisa. Ipak, nije jasno je li reč o uticaju kofeina u celini, ili uticaju samo jednog od sastojaka koji se u njemu nalaze.

Najaktuelnija istraživanja prilično precizno analiziraju majke koje su konzumirale velike količine kofeina, i one koje ga nisu, odnosno jesu umereno (do tri šoljice na dan). A rezultat? Odrasli sinovi iz prve grupe imali su gotovo 10% niži nivo testosterona nego oni iz druge grupe.

Kod odraslih kofein povećava količinu testosterona

Bitan je podatak da su istraživači koji su tražili povezanost uticaja kofeina na nivo testosterona kod odraslih utvrdili suprotno. Dakle, „više kofeina, više testosterona“. Što navodi na činjenicu da različiti unosi u telo u različitim životnim razdobljima imaju drugačiji – i ne isključivo loš uticaj.

Broj učesnika u istraživanju nije bio veliki – 343 muškarca i njihove majke kao žene koje su konzumirale veliku količinu kofeina i bile trudne između 1984. i 1987. godine. Trudnice su same izveštavale o konzumiranim količinama, a samo istraživanje predstavlja tek prvu klicu u otkrivanju detaljnijeg uticaja kofeina na razvoj fetusa.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 5 =