Orasi smanjuju krvni pritisak i nivo holesterola

Orasi smanjuju krvni pritisak i nivo holesterola

Odavno je poznato da orasi pomažu u smanjenju holesterola u krvi, ali je otkriveno i da smanjuju krvni pritisak i pomažu telu da se nosi sa stresom. Za takav učinak na pritisak i holesterol zaslužne su omega-3 masne kiseline koje se nalaze u orasima. Isti blagotvorni učinak orasi imaju i na osobe koje su izložene velikom stresu.

Jedna šaka oraha pruža nam oko 90 posto dnevne potrebe za omega-6 kiselinama, koje ne štite samo naše vene i srce, nego i živce. Ovo je vrlo bitna činjenica jer telo ne može samo proizvesti ove važne masne kiseline.

Osim što su bogati nezasićenim masnim kiselinama, orasi obiluju vitaminima i mineralima. Orasi pomažu i za lakši san jer sadrže melatonin, hormon koji pomaže uspostavljanju uravnoteženih navika spavanja i mentalnoj mirnoći. Stoga, ne libite se konzumirati orahe te ih koristite u slanim i slatkim jelima. Mleveni ili seckani orasi originalan su dodatak umacima na bazi pavlake ili salatama s testeninom ili svežim povrćem.

Orahe je lako čuvati – nekrckani mogu da ostanu s istim svojstvima tokom nekoliko meseci; u ostalim slučajevima (samo očišćeni, kao i mleveni) nisu za čuvanje jer mogu da užegnu, i zato ih valja odmah iskoristiti.

Što se tiče orahovog ulja, na visokim temperaturama gubi svoja zdrava svojstva, kao i većina drugih ulja. Kupujte manje količine, jer je držanje u frižideru obavezno – orahovo ulje se brzo kvari.

FloraLip® biljne kapi za jetru i holesterol pomažu razgradnju holesterola u žučne kiseline i eliminaciju viška holesterola iz organizma putem sistema za varenje. Ova dva procesa dovode do smanjenja nivoa „lošeg“ i povećanja nivoa „dobrog“ holesterola u krvi.

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *