Rešite se bola u zglobovima

bol u zglobovima

Ukoliko imate preko 40 godina sigurno već osećate bolove u zglobovima, prvenstveno u kolenima, ramenima ili laktovima. Kod mlađih bol u zglobovima može se javiti kao posledica artritisa, reume, trauma, fraktura ili preopterećenja. Postoje brojne tablete koje obećavaju nestanak bola, ali ubrzo po prestanku delovanja bol se vraća ponovo.

Rešite se bola u zglobovima

Toplo-hladne obloge protiv bolova u kostima – Duga topla kupka ili tuširanje mogu olakšati ukočenost mišića. Toplota deluje na ukočenost, dok je hladnoća najbolja za bolove u zglobovima. Na bolna područja možete staviti zaleđenu vrećicu ili hladni peškir.

Đumbir protiv bolnih zglobova – Đumbir se ponaša kao anti-upalni agens koji poboljšava cirkulaciju i olakšava bol u mišićima. Narendajte četiri kašike svežeg korena đumbira i čvrsto ga zamotajte u pamučnu krpu. Na minut ga potopite u toplu vodu, izvadite i čekajte da se malo ohladi. Stavite ga na bolna područja i držite 15-ak minuta. Ponovite postupak nekoliko puta dnevno tokom 2-3 dana.

Šipak je prirodni lek za lečenje bolova u kostima i zglobovima – Korišćenjem šipka kao prirodnog leka pacijenti su primetili smanjenje ukočenosti i umanjena im je i doza medikamenata za lečenje bolova u kostima i zglobovima. Operite i očistite plodove šipka. Usitnite ih u blenderu tako da dobijete pire. Kašiku smese dodajte u 6 dl proključale vode. Smanjite temperaturu i pustite sve da vrije narednih 5-10 minuta uz povremeno mešanje. Procedite i zasladite medom. Ovo vam je količina za jedan dan. Pijte po 2dl nakon svakog glavnog obroka.

Povećajte unos kalcijuma – Kalcijum je još jedan od najzastupljenijih minerala u ljudskom organizmu, a većina kalcijuma nalazi se u kostima. Neophodan je za pravilan rad nervnog i mišićnog sistema, za regulisanje srčanog ritma, pritiska i zgrušavanje krvi, a njegov visok unos štiti od bolesti poput osteoporoze i karijesa.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + seventeen =