Otapanje kamena u bubregu

Otapanje kamena u bubregu

Bubrezi su jedni od vitalnih organa u našem telu, njihova pravilna funkcija jako je važna za celokupno zdravlje našeg organizma.

Bubrezi su usko povezani s drugim vitalnim organima kao što su srce, pluća ili jetra, njihova dobra ”komunikacija” održava zdravu ravnotežu krvnog volumena, elektrolita i dinamike celog organizma.

Otapanje kamena u bubregu

Bosiljak i kamen u bubregu
Bosiljak je po svojoj prirodi diuretik i deluje kao detoksikant koji pomaže u uklanjanju kamena u bubregu. Snižava nivo mokraćne kiseline u krvi i čisti bubrege. Sastoji se od sirćetne kiseline i drugih esencijalnih ulja koja pomažu u razbijanju kamenaca koji prolaze kroz mokraću. Deluje i kao sredstvo protiv bolova.

Urme čiste bubrege
Urme namočene u vodi preko noći i konzumirane nakon vađenja semena dobro deluju na otapanje bubrežnih kamenaca. Urme imaju visoku količinu vlakana koja pomažu u smanjenju rizika od stvaranja kamena u bubregu. Sastoji se i od magnezijuma koji je odgovoran za čišćenje bubrega.

Jabukovo sirće
Prisutnost limunske kiseline u jabukovom sirćetu pomaže u otapanju kamenaca u bubrezima, dalje alkalizujući krv i mokraću, te uklanjanju kamenja. Redovna konzumacija jabukovog sirćeta pomoći će u ispiranju nepotrebnih toksina u bubrezima.

Sok od crne rotkve
Uzmite crnu rotkvu i dobro je operite. Nemojte guliti koru jer se u njoj nalazi najveća koncentracija materija koje otapaju kamenove. Rotkvu sitno izrendajte pa sakupite sok koji se cedi iz mesa biljke. Sok se obavezno pije nakon jela jer je veoma jak. Nikako nije dobro za želudac da se sok pije pre jela. Ovaj sok pomaže rastvaranje kamenova, ali i utiče da se ne pojave.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *