Rešite problem bračne neplodnosti

Rešite problem bračne neplodnosti

Da li su vam ciklusi proređeni? Da Ii imate male grudi, premalo sala na telu i malje po telu? Ili, ako ste muškarac, da li su vam testisi tanki? Da li se sve ređe brijete, jer se brada sporije pojavljuje? Ove odlike kod oba pola ukazuju da hipofiza ne radi normalno, i da nedostaju hormoni potrebni za uspešno začeće i trudnoću. To se lako utvrđuje merenjem njihovog nivoa u krvi.

Ako ste skoro preležali polnu bolest, uradite testove prohodnosti hodnika, i kod žene i kod muškarca.

Ako ste dugo uzimali kontraceptivne pilule, poremećena je hormonska ravnoteža. Isto se dešava i posle uklanjanja spirale i sličnih mehaničkih sredstava protiv začeća. Ovo sve češće urokuje neplodnost.

Redovno merite temperaturu da odredite da li imate ovulaciju. Ako se ne povisi malo u sredini ciklusa i ostane takva sve do pred kraj jednog menstrualnog perioda, možda jajnici ne izbacuju jaja. I vaš lekar će tražiti da u radite odredene testove. Prvi je pregled karlične duplje. Zatim, ispitivanje krvi radi određivanja nivoa hormona. Poslaće vas na rendgen da vidi da li su jajovodi otvoreni: ili će ih direktno pregledati laparoskopom.

Kod ispitivanja muškarca, sperma se pažljivo analizira pod mikroskopom -njen broj i pokretljivost. Da li je normalan oblik spermatozoida, ili se razdvajaju (što se dešava kada telo stvara antitela za vlastitu spermu)?

Proširene vene u testisima su čest i izlečiv uzrok neplodnosti, takođe se otkrivaju ovakvim ispitivanjem. Najzad, uzima se krv radi merenja nivoa hormona. Nekad ni detaljna ispitivanja ne otkrivaju uzrok problema. U tom slučaju nastavite da pokušavate. Ali, imate i druge alternative. Mnogi centri u svetu rade oplođenje “u epruveti”. To više nije eksperimentalna tehnika, jer je uspeh u 25 posto slučajeva! To se ovako radi: jajnici se dodatno stimulišu da stvore više jaja, pomoču specifičnih lekova. Onda se jedno jajašce izvadi, pomeša sa spermom i ponovo unese kroz grlić u matericu.

Neplodnost šta sve može da bude uzrok

Kod muškarca:

  1. Hormonski nedostatak zbog disfunkcije hipolize testisa.
  2. Smanjena proizvodnja sperme, izazvana lekovima.
  3. Suženje puteva kojima se prenosi sperma.
  4. Retrogradna ejakulacija, posle lečenja prethodne prostatektomije.

Kod žena:

  1. Hormonalna neravnoteža zbog loše funkcije hipofize, abnormalne, premale ili povećane tiroidne žlezde, oboljenja nadbubrežne žlezde.
  2. Poremećaji jajnika -infekcija, cista, rak.
  3. Začepljeni jajovodi.
  4. Oboljenje grlića i/ili materice, infekcija karlične duplje, tumor.
  5. Nenormalni menstrualni ciklus zbog loše ishrane napornih fizičkih aktivnosti

Organske biljne kapi Floravitex kapi se primenjuju kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa).

Biološki aktivni sastojci FLORAVITEX kapi pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona tokom poslednje dve nedelje menstrualnog ciklusa. Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju žutog tela koje priprema jajašce za oplodnju i uterus za eventualnu trudnoću.

Floravitex kapi normalizuju nivo progesterona koji izlučuje žuto telo – stoga pomažu obnovi zdrave menstrualne funkcije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *