Oslobodite se stresa

Oslobodite se stresa

Stres može biti prouzrokovan iz ličnih, profesionalnih i mnogih drugih razloga. Ako želite da znate kako da se odmah oslobodite stresa, evo nekoliko stvari koje možete pokušati. Zapravo, one su se pokazale kao najbolji načini da se brzo oslobodite stresa.

Duboko disanje

Verovatno ste čuli od mnogih ljudi da duboko disanje može da pomogne u ublažavanju stresa u velikoj meri. Da, to je tačno i taj proces daje trenutne rezultate. Duboko disanje pomaže u snižavanju nivoa kortizola u telu, koji pomaže u smanjenju stresa i anksioznosti u velikoj meri. Privremeni pad nivoa krvnog pritiska može da se uspostavi dubokim disanjem.

Prepustite se nekoj aktivnosti

Radite nešto što uključuje fizičke pokrete. Idite u teretanu ili na trening. Idite na trčanje ili u šetnju. Provozajte se automobilom. Ako volite baštovanstvo, samo napred. Stvari koje će angažovati vaš um i telo pomažu u jačanju nivoa endorfina u organizmu, što daje ukupan “feel good” faktor. U celini, nivo stresa u telu će biti smanjen.

Razgovarajte sa dragom osobom

Kada osetite da je nivo stresa visok, pokušajte da razgovarate sa nekim sa kim se osećate prijatno dok razgovarate. Pozovite osobu – to može biti vaš prijatelj, roditelji, rodbina ili bilo koje drugo lice. Podelite svoje probleme sa osobom koja može učiniti da se osećate bolje. U stvari, ponekad poznati glas sa druge strane telefona može biti dovoljan da znatno smanji nivo stresa.

Slušajte omiljenu muziku

Veoma detaljna studija je sprovedena i razumljivo je da kada ste pod stresom, nećete moći da slušate bilo koju vrstu muzike. Ali, tačno je i da je muzika odlična za oslobađanje od stresa. Čak i ako niste spremni za muziku u tom trenutku, pokušajte sa slušanjem svoje omiljene muzike. Biohemijski stres reduktora se aktivira kada slušate muziku. Ne samo to, muzika pomaže u smanjenju stresa, koji je izazvan zbog zdravstvenih procesa.

Aromaterapija

Da, aromaterapija može da pomogne u rušenju nivoa stresa vrlo brzo. Ljudima koji su skloni stresu se preporučuje da nose neke lepe mirisne supstance sa njima u slučaju da postoji hitna potreba za istim. Nosite bocu svežeg mirisnog dezodoransa ili parfema. Naprskajte neki od mirisa u vazduh i možete odmah osetiti promene u nivou stresa. Mirisi poput lavande su se pokazali kao odlični u smanjenju nivoa stresa u telu.

Valerijana

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod stresa, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *