Impotencija uzroci lečenje

Impotencija uzroci lečenje

Ako se pitate šta je uzrok impotencije najpre zavirite u ormarić sa lekovima. Izuzev antibiotika, skoro svaki lek može izazvati impotenciju.

Ima najmanje osamdeset lekova koje lekari često propisuju, a koji mogu uzrokovati impotenciju: Lekovi za promenu raspoloženja – stimulanti, depresanti, sedativi, preparati protiv anksioznosti i pilule za spavanje. Zatim lekovi za smanjenje visokog krvnog pritiska i srčane bolesti.

To su beta-blokatori, diuretici, Aldimet pa čak i digitalis. Jedini lekovi protiv visokog krvnog pritiska koji ne izazivaju ovo neželjeno dejstvo su ACE inhibitori – captopril (Capoten), enalapril (Vasotec) i lisinopril (Zestril, Prinivil). Drugi lekovi mogu izazvati impotenciju, čak i lekovi protiv čira kao Tagamet i Zantic. Podaci o lekovima morali bi da sadrže i sve podatke o sporednim, sekundarnim efektima. Ali kad je reč o impotenciji teško je prikupiti takve podatke.

Očigledan neurološki problem, (kao Parkinsonova bolest, šlog ili tumor na mozgu), mogu takođe izazvati impotentnost. Oštećenje jetre nije jedini mehanizam na koji alkohol štetno deluje. On može da ošteti i nerve (alkoholičarska neuropatija). Pošto je nikotin nervni otrov, strasni pušači mogu biti seksualno nemoćni. Dijabetes je davni uzrok impotencije, koji, pak, može biti i prva manifestacija oboljenja.

Dijabetes izaziva impotenciju na dva načina: napada nerve tako da poruka iz mozga nikad ne stigne do penisa i/ili ubrzava proces arterioskleroze, koja opet, sužava krvne sudove i smanjuje snabdevanje tog organa krvlju. Visoki krvni pritisak koji čini arterije krutim i neelastičnim takodje doprinosi imptenciji. Pacijenti sa hipertenzijom često za to krive lekove koje uzimaju za sniženje pritiska, medutim, pravi krivac je sama bolest.

Impotencija uzroci

 • Hormonski nedostatak zbog bolesti ili ozlede
 • Oboljenje jetre, obično usled alkoholizma
 • Oštećenje mozga, uključujuči hipofizu
 • Oštećenje nerva
 • Vaskularno oboljenje
 • Depresija, anksioznost, umor, dosada, stres, strah od neuspeha
 • Duboki psihološki problemi
 • Strah od infekcije
 • Strah od ponovnog srčanog napada
 • Lekovi za promenu raspoloženja, lekovi za razne bolesti, maltene svi koje znate
 • Pušenje
 • Druge bolesti, Parkinsonova, dijabetes, visoki krvni pritisak

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + 16 =