Proširene vene – ishrana

Proširene vene - ishrana

Proširene vene su jedan od najučestalijih zdravstvenih problema danas. Statistike pokazuju da polovina srpske populacije ima ovakvih zdravstvenih problema, a najčešće se javljaju na nogama. Ako duže stojimo, pritisak u venama se povećava i za 10 puta. Najpogođenija grupa su žene, a pogotovo trudnice.

Hrana može imati važan udeo u razvoju vena, pa lekari savetuju da se oboleli pridržavaju posebnog režima ishrane. Potrebno je da unosite što više povrća, trešnji, borovnica, kupina ribizla, pečurki i žitarica. Još ako imate problema sa probavom, pritisak u stomaku može onemogućiti protok krvi do nogu. To dovodi do proširenja vena, bolova, a kod nekih i do pojave hemoroida.

Pored striktnog režima ishrane, lekari savetuju i mere prevencije: izbegavajte dugo stajanje; kraj kreveta mora biti podignut 15 cm iznad srca; plivanje i brzu šetnju; mršavljenje; izbegavanje preterano izlaganje suncu, kao i masažu rizičnog predela.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *