Recept za bolne zglobove i leđa

Recept za bolne zglobove i leđa

Ukoliko imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu, proširenim venama itd., evo kako da održite zglobove u dobrom stanju, smanjite bolove i istovremeno otklonite mnoge probleme vezane za njih.

Recept za bolne zglobove i leđa

  • Očistiti 300-400 gr belog luka i sitno iseckati
  • Staviti u teglu i preliti ga sa 1l kvalitetnim nerafinisanim biljnim uljem (maslinovo, suncokretovo…).
  • Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.
  • Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle.
  • Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da se procedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cediljku.

Kako se koristi:

  • Ulje se utrljava na bolna mjesta, nap. u donji deo leđa (krsta) kod osteohondroze ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.
  • Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već posle prvih par dana oseća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi.

Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, a samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.

Period lečenja je 2 meseca.

Kod proširenih vena

Ulje belog luka blago se utrljava na proširene vene, potom se stavlja najlonska kesa i umotava se zavojem ili nekom toplom tkaninom. Tretman se radi uveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge i obuti ih u nešto toplo.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *