Kako ukloniti kamen iz bubrega

Kako ukloniti kamen iz bubrega

Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za lečenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima.

U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i leči cistitis.

Kako ukloniti kamen iz bubrega

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva. Predlažemo vam jedan zaista čudesan i delotvoran recept ruske narodne medicine za lečenje bubrega koji će pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, peska i sitnog kamenja.

Recept uklanjanja kamena iz bubrega:

Uveče, 1 čašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi.
Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.
Ujutro ćete primetiti belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lek.
Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.
Proso nemojte bacati. Skuvajte zdravu kašu i pojedite je za doručak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovo treba piti 10-15 dana.

Rezultat: posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodni način.

Mešavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre takođe podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *