Proširene vene treba lečiti

Proširene vene treba lečiti

Proširene vene, upaljene i bolne noge treba lečiti. Evo koji su najbolji prirodni lekovi, koje i sami možete isprobati.

Listovi kupusa

Neverovatno koliko su listovi kupusa lekoviti, kad se primene spolja. Možete koristiti listove kupusa kao obloge za upaljene vene na nogama.

Obloge od kupusa

Uzmite krupne sveže glavice kupusa, pa sa njih skidajte listove. Listovi treba da se malo zaseku ili da se razvaljaju oklagijom, da bi pustili sokove. Onda ćemo ih prislanjati na obolela mesta na nogama, a zatim i učvrstiti, recimo prijanjajućom providnom folijom. Ove obloge držite nekoliko sati, a može i preko noći. Trebalo bi da se vrlo brzo primete efekti, tako što prolazi karakteristično peckanje, umor nogu i naravno bol.

Divlji kesten

Za osobe sa slabijom cirkulacijom u nogama, bolnim venama, pa čak i za hemoroide, preporučuje se upotreba preparata od divljeg kestena. Divlji kesten je lekovita biljka i jedan od dobro poznatih jesenjih plodova. Pitomi kesten ćemo jesti, a divlji koristiti za spravljanje melema. U slučaju prvih simptoma bolnih vena, odmah treba nešto preduzeti. Divlji kesten je pouzdan prirodni lek kod proširenih vena, bolnih i oteklih nogu. To je zato što sadrži aktivni sastojak escin, koji deluje blagotvorno na zidove vena, a onda se smanjuju bolovi i oticanje nogu. Pozitivno dejstvo se ogleda, jer se gubi osećaj težine u nogama, a bolovi postepeno jenjavaju.

Melem od divljeg kestena

U jesen kada ima plodova divljeg kestena, uzmite 10-15 komada. Sitno ih iseckajte ili još bolje sameljite. Onda ih stavite u teglu, a potom prelijte sa 2 dl alkohola, najbolje domeće rakije. Teglu zatvorite i ostavite 45 dana uz povremeno mućkanje. Dobijeni melem od divljeg kestena procedite i čuvajte u manjoj flašici. Koristi se melem tako što se svaki dan utrlja na obolelo mesto.

Neven

Neven efikasno dejstvo može da ispoljava na bolne i proširene vene na nogama. Zato dajemo stari narodni recept kako napraviti melem od nevena za proširene vene. Prednost nevena je što je blag i umiruje, pa neki stručnjaci smatraju da može da se koristi i na vene koje krvare.

Melem od nevena

Pravi se nevenova mast za proširene vene od cvetova nevena i svinjske masti. Od sastojaka nam treba 50 cvetova nevena i 4 kašike svinjske masti. Istopiti mast i u zagrejanu ubaciti latice nevena. Mešati neko vreme pa ostaviti da se ohladi 24 sata. Ponovo ugrejati i procediti u teglu, pa ostaviti da se stegne. Melem od nevena za vene se nanosi na bolno i upaljeno mesto.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *