Proširene vene lečenje

Proširene vene lečenje

Najvažnije je sprečiti nastanak proširenih vena promenom životnih navika – izbegavanjem dugotrajnog stajanja i vežbanjem. Ali i prirodni preparati mogu umnogome pomoći.

Proširene vene lečenje

Poznati limfotonik i venotonik je eterično ulje čempresa koje se koristi kod problema s venama, hemoroidima i otečenim nogama. Pačuli, eterično ulje koje se primenjuje u parfemskoj industriji, takođe deluje kao dobar saveznik kod proširenih vena i hemoroida zbog njegove sigurnosti za dermalne i rektalne lekovite oblike primene.

U dermalne mešavine dodaje se i eterično ulje virdžinijskog cedra koje podstiče vensku cirkulaciju, a time i ublažava umorne i bolne noge. Ulje od limuna se preporučuje jer smanjuje lomljivost kapilara i preventivno deluje na nastajanje novih.

Najbolja kombinacija biljnih ulja u koja se dodaju spomenuta eterična ulja, koja trebaju biti jasno hemijski i botanički definisana, jednaki su odnosi tamanua i lešnika.

Maslinovo ulje i avokado bogati vitaminom E
Antioksidansi iz voća i povrća štite tkivo krvnih sudova od oštećenja slobodnih radikala. Zato ne treba izbegavati ni tamnu čokoladu, kafu, kao ni crno vino. Maslinovo ulje bogato vitaminom E koji štiti sudove svakako uvrstite na jelovnik.

Stariji imaju više problema s venama nego mladi
Uzroci “slabosti” vena mogu biti nasledni, ali pojavljuju se tokom smetnji u radu srca, šećerne bolesti, smetnji u funkciji jetre i bubrega. Na pojavu vena utiču i starenje, kontracepcione pilule, dugotrajno stajanje i prekomerna težina.

Više vežbajte i odmarajte
Proširene vene mogu se sprečiti ishranom, kontrolom telesne mase, redovnim vežbanjem i izbegavanjem visokih temperatura. Peckanje vena i grčevi su prolazni nakon hodanja ili dužeg ležećeg odmora s nogama podignutim uvis.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 2 =