Prirodno protiv hemoroida

Prirodno protiv hemoroida

U slučaju problema sa hemoroidima priprema prirodnih melema može pomoći pri ublažavanju tegoba.

Prirodno protiv hemoroida

Hemoroidi su otečene vene na području anusa i donjeg dela rektuma, koje su proširene pod pritiskom, najčešće zbog problema sa probavom.

Lek protiv hemoroida od cveta žute zevalice

Preliti 5 kašika cveta žute zevalice sa 3 dl mleka i kuhati na laganoj vatri dok se ne pretvori u kašu. Ukloniti sa vatre i ostaviti da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi. Kašu staviti na lanenu krpu prisloniti na hemoroide i ostaviti tokom noći da deluje.

Lek protiv hemoroida od maslačka

U posudi zagrejati 300 gr svinjske masti, i kada se zagreje dodati 40 cvetova maslačka, dobro pomešati i ukloniti sa vatre. Ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi. Ujutro zagrejati tek toliko da se smesa može procediti. Pripremljenu mast premazati preko hemoroida (ukoliko se radi o spoljašnjim) ili napraviti čepiće tako da se komad vate umoči u mlaku smesu, ostavi da se ohladi i ugurati u anus.

*U nedostatku maslačka ovu mast možete pripremiti i od nevena, postupak pripreme je isti.

Rakija komovica kao lek protiv hemoroida

Komovica je našim starima bila poznata kao “narodni lek” za razna oboljenja, pa tako i za lečenje hemoroida. Postupak je jednostavan, jedino je jako važna upornost i rezultat neće izostati. Najmanje dva puta dnevno obolelo mesto isprati tako da komad vate namočite sa rakijom komovicom. Naši stari su govorili da je za potpuno izlečenje potrebno potrošiti oko 1 litru rakije komovice. S obzirom da je postupak zaista jednostavan, vredi testirati da li su naši stari prirodni lekari bili u pravu.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *