Bol u leđima – pomoć

Bol u leđima - pomoć

Verovatno vam se dešava da imate bol u leđima koji danima ne prolazi i uprkos lekovima i drugim stvarima koje ste preduzeli, on i dalje ne prestaje. Ukoliko niste imali neku ozbiljnu povredu, ako niste gojazni ili ako bol nije uslovljen nekim drugim oboljenjem, ne morate više da ga trpite.

Bol u leđima – pomoć

Pre svega, potrebno je da počnete raditi nešto što zvuči veoma jednostavno, a to je da pravilno sedite. Većina ljudi ne sedi pravilno i zbog toga se javlja problem sa bolom u leđima. Potrebno je da sedite uspravno, sa ramenima blago zabačenim unazad.

Drugi savet je da stojite! Ako većinu vremena na poslu provodite sedeći za računarom, potrudite se da ustanete i prošetate par minuta svakih pola sata. Ako ne možete to postići u pomenutom vremenskom intervalu, onda ustanite i prošetajte bar svakih sat vremena. Što duže sedite to je veća verovatnoća da bol bude gori.

Verovali ili ne, bol u leđima može nastati i zbog načina na koji spavate. Bez obzira kako spavate (na strani, leđima ili stomaku) to može biti veoma teško promeniti. Ipak, postoji mali trik. Ako spavate na strani, između nogu stavite jastuk kako biste balansirali težinu nogu koja utiče na mišiće leđa. Ako spavate na stomaku, jastuk stavite ispod stomaka, a ako spavate na leđima, onda je potrebno da jastuk postavite ispod leđa. Ovo ćete verovatno morati probati par noći pre nego se naviknete, ali ovakav način spavanja vam može pomoći da se rešite bola u leđima.

Način držanja utiče kako na vaš celokupni izgled tako i na bol u leđima. Kada hodate, potrebno je da se držite uspravno, sa ramenima blago zabačenim unazad, u nivou kukova. Prilikom sedenja, ukoliko ne možete telo držati na takav način, najbolje je da iza leđa postavite jastuk, jer ćete tako smanjiti pritisak na mišiće leđa.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *