Proširene vene i ispucali kapilari

Proširene vene i ispucali kapilari

Proširene vene i ispucali kapilari su istovremeno i estetski i zdravstveni problem. Proširene vene i ispucali kapilari pogađaju veliki deo ženske populacije.

Đumbir

Đumbir sadrži mnogo bioaktivnih komponenti, koje su odlične za zdrave krvne sudove. Protein po imenu fibrin se skuplja u onim delovima gde se nalaze oštećeni krvni sudovi. To, zapravo, čini proširene vene i ispucale kapilare vidljivim.

Đumbir uspešno razlaže fibrin i tako se popucali kapilari i proširene vene manje vide. Đumbir snižava pritisak, a nizak pritisak znači i manji pritisak na same vene. Đumbir deluje kao prirodan antikoalgulans, što olakšava pumpanje krvi srcu.

Ruzmarin za vene

On u sebi sadrži kiselinu koja pomaže venama da se obnove i da se regenerišu. Na taj način dolazi do prirodnog jačanja vena.

Ruzmarin deluje dobro na cirkulaciju, a dobra cirkulacija je preduslov za lečenje vena.

Ova biljka je lekovita za vene i nju možete pronaći i u svojoj kuhinji, a ako je nemate, lako ćete je nabaviti. Ono što je interesantno kod ruzmarina jeste da je upravo on čest sastojak mnogih prirodnih krema koje su namenjene za lečenje vena.

Od ruzmarina može da se pravi čaj, koji se redovno konzumira, svakoga dana, kako bi se otklonili žmarci i trnjenje nogu. Od ruzmarina se prave i obloge. Kod lekovitih biljaka možete da koristite sve načine upotrebe, kako biste brže postigli željene rezultate.

Bršljan pomaže kod kapilara

Osim što je odličan za celulit, bršljan deluje na probleme sa proširenim venama.

Suvi list bršljana utapa se u ulje i nanosi se kao obloga. Možete izabrati maslinovo ili neko drugo ulje koje je dobro za vene.

Postoji i drugi način, da bršljan odstoji u određenom ulju mesec dana, a onda se to ulje maže na delove koji su oboleli. Sa ovim uljem možete da blago masirate noge, a kasnije da ih utoplite. Ovo možete da ponavljate dva puta dnevno.

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica.

Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *