Loš holesterol

Loš holesterol

Loš holesterol je opasan za zdravlje, posebno za srce, a ako ste primetili da ste prešli granicu, pripazite na ishranu. Određene namirnice mogu sniziti loš holesterol vratiti u normalne granice na prirodan način.

Ovas

Jedna od prvih stvari koje možete napraviti u nastojanju da prirodnim putem smanjite nivo štetnog holesterola je doručak. Ako budete jeli ovsene pahulje, za šest nedelja loš holesterol može se sniziti za 5,3 odsto. Ovas ima tajni sastojak – betaglukan – a on sprečava to da loš holesterol ostane u organizmu.

Koštunjavo voće

Većina orašastih plodova, uključujući i bademe, orahe i kikiriki, dobra je za snižavanje holesterola. Međutim, izbegavajte slane orašaste plodove, posebno ako ste skloni visokom krvnom pritisku. Smatra se da se blagodeti orašastih plodova kriju u njihovom sastavu. Naime, sadrže sterole i mononezasićene masti koje štite krvne sudove od oštećenja. Bogati su i vlaknima i vitaminom E.

“Pametna” hrana

U ovu kategoriju ulaze biljni steroli i stanoli koje možete pronaći u biljkama. Oni su komponente koje imaju sličnu hemijsku strukturu kao holesterol pa sprečavaju apsorpciju holesterola. Mogu se pronaći u nerafinisanim biljnim uljima, koštunjavo voće (orašasti plodovi), žitaricama, semenkama, ali i u jogurtima. Bilo bi ih dobro konzumirati barem gram na dan za neke vidljive rezultate. Naravno, svakog dana.

Soja

Soja i njeni proizvodi značajno smanjuju nivo holesterola u krvi. Tajna je u biljnim proteinima koji su veoma zdravi i ljudskom organizmu donose niz blagodeti, uključujući i smanjenje holesterola. Dakako, za konkretne i vidljive rezultate soju je potrebno redovno konzumirati. Budući da soja ima specifičan okus, u ishranu je uvodite postepeno – svaki dan malo više. Opskrbite se sojinim mlekom i jogurtom i drugim proizvodima od soje poput tofua.

Riba

Znate i sami da bi ribu trebalo da jedete najmanje jednom nedeljno, jer omega-3 spadaju u prava prirodna čuda kada je zdravlje u pitanju. Razne su studije pokazale da su odlične u borbi protiv bolesti srca, pa tako i lošeg holesterola. Prema istraživanjima, zamena zasićenih masti masnim kiselinama omega-3, kojih ima u lososu i sardinama, može povećati nivo dobrog holesterola čak četiri posto.

Floralip® biljne kapi za holesterol i trigleciride smanjuju holesterol, a pored toga smanjuju šećer i regulišu i rad enzima jetre, stimulišu žuč, pomažu kod revitalizacije jetre u slučaju ciroze, potpomaže rad pankreasa i žuči, smanjuju apetit, služe kao prirodni lek za ciste u jetri jer ih smanjuju.

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *