Problem muške neplodnosti

Problem muške neplodnosti

Problem muške neplodnosti je uglavnom vezan za kvalitet sperme, bilo da se radi o njenoj količini, pokretljivosti spermatozoida, veličini i obliku – sve to može uticati na sposobnost muškarca da napravi dete.

Neplodnost kod muškaraca može biti uzrokovana i nekim hroničnim stanjima poput dijabetesa, ciroze jetre…Droga i izlaganje zagađenjima takođe mogu oštetiti produkciju sperme. Alkohol, marihuana, heroin pa čak i neki lekovi koji se dobijaju na recept smanjuju plodnost. Antibiotici, antacidi, antidepresanti, lekovi za pritisak – sve to utiče na kvalitet sperme. Isto tako izlaganje teškim metalima kao što su olovo i živa negativno utiču na problem muške neplodnosti.

PRESTANITE DA PUŠITE

Pušenje je povezano sa smanjenim brojem spermatozoida i njihovom sporom pokretljivošću.

SMANJITE ALKOHOL

Alkohol može da smanji produkciju sperme normalne forme, koja je potrebna za uspešno začeće.

PAZITE NA KILAŽU

Previše gojazni ili premršavi muškarci mogu da imaju problema sa plodnošću. Sa prekomernom težinom, možete da imate hormonski poremećaj, a ako ste premršavi, broj i funkcionalnost spermatozoida će se smanjiti.

UMERENI TRENINZI

Preterano vežbanje može indirektno da smanji broj vaših spermatozoida smanjenjem količine testosterona u vašem telu.

UZIMAJTE VITAMINE

Nedostatak vitamina C i E može da utiče na kvalitet i pokretljivost sperme, pa budite pažljivi.

REŠITE SE TOKSINA

Poslovna okruženja jedne grupe muškaraca utiču na redovan kontakt sa toksinima što može da dovede do neplodnosti.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *