Jačanje imuniteta

Jačanje imuniteta

Za jačanje imuniteta je najbolje povećati unos antioksidanata, a idealnu kombinaciju čine vitamin C i cink. Taj spoj je specifičan jer vrlo moćno deluje u fazi prevencije, ali i kada se razbolimo, jer skraćuje vreme trajanja viroza i prehlada, pa je vrlo korisna u borbi protiv infekcija disajnih puteva.

Treći koristan antioksidant je selen, koji pomaže ne samo protiv prehlada, nego i kod niza drugih oboljenja. Ali, dok vitamina C trenutno u prirodi ima u izobilju – na primer u krompiru, paradajzu, paprikama, brokoliju i spanaću, bobičastom voću, jabukama i šljivama, cinka obično unosimo premalo.

Cink za imunitet

Uglavnom se nalazi u tragovima, u namirnicama koje su bogate holesterolom i masnoćama, koje često izbegavamo u ishrani zbog zdravlja srca i krvnih žila. Poželjno je uzimati od 11 do 15 miligrama cinka dnevno, s tim da ne bismo smeli da prekoračujemo dozu.

Cink se može pronaći u pasulju, semenkama bundeve, pečurkama i žitaricama celog zrna, pa u ovo vreme treba koristiti te namirnice. S vitaminom C nećete pogrešiti ni ako povećate dnevnu dozu do 1000 miligrama.

Treći antioksidans, selen, nalazi se u plodovima mora, ribi (posebno tuni), telećoj jetri, jajima, crvenom mesu i žitaricama. Uoči hladnijih dana, ali i promenljivog vremena tokom kog haraju viroze, korisno je povesti računa i o unosu vitamina iz grupe B, pogotovo vitamina B2. Njegov manjak može biti razlog za česte upale grla i ispucale usne.

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *