Problem sa prostatom

Problem sa prostatom

Veliki broj muškaraca u srednjim i poznim godinama imaju problem sa prostatom. Tek u ovom periodu muškarci kreću da vode računa o svom zdravlju, ali se retko ko može izlečiti u potpunosti, jer je zdravlje već načeto, a funkcije organa polako slabe.

Problem sa prostatom

Prostatitis – upala prostate, ponekad izazvana infekcijom.
Uvećana prostata – benigna hipertrofija prostate, utiče na rast prostate kod praktično svih muškaraca starijih od 50 godina. Simptomi otežanog mokrenja imaju tendenciju da se pogoršavaju sa godinama.
Rak prostate – najčešći oblik raka kod muškaraca (pored raka kože), ali samo jedan od 35 muškaraca umre od raka prostate.

Prirodni lekovi za prostatu

Mala mlečika je odavno poznata kao prirodni lek za razne oblike oboljenja prostate. Ako ste imali operaciju prostate, čaj od male mlečike će ublažiti peckanje i ubrzati oporavak. Pripremite čaj od male mlečike tako što ćete kafenu kašičicu sušene biljke preliti šoljom ključale vode. Nakon što odstoji 5 minuta, treba da se pije ujutru na prazan stomak, pa uveče 30 minuta pre večere.

Brusnica je poznata po svom antikancerogenom dejstvu, pa je dobra prevencija za infekcije urinarnog trakta ali i za kancer prostate.

Uvin čaj je posebno preporučljiv za lečenje uvećane prostate, a blagotvoran je za sve mokraćne organe.

Za lečenje uvećane prostate, vrlo je korisna brusnica u raznim oblicima. Sadrži obilje arbutina, ali ima nekoliko puta manje tanina od uve. Bogata je kalijumom i vitaminima A i C. Bogata je antioksidantima i ima antikancerogeno dejstvo i snagu prirodnog antibiotika. Koristite je svežu, kao čaj, pekmez, sok.

Seme bundeve, suncokreta, lubenice, krastavaca, lana i susama, dobra su prevencija bolesti prostate.

Florabetulin® biljne kapi

Florabetulin® biljne kapi  za prostatu su izuzetno delotvorna mešavina biljnih tinktura ze lečenje bolesti prostate i bešike.

Biljne kapi za prostatu, upalu prostate hiperplaziju prostate(tumor prostate), su nastale na osnovu mudrosti, tradicije i znanja savremenih i starih fitoterapeuta,  danas su ta saznanja i potvrđena savremenim metodama ispitivanja i u preparat su uključene biljke koje najbolje deluju na sve benigne i maligne promene na prostati i bešici.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 13 =