Predmenstrualni sindrom

Predmenstrualni sindrom

Predmenstrualni sindrom ili PMS jedna je od loših faza kroz koje žene moraju proći. Da li ste znali da postoje određeni kućni lekovi koje možete koristiti kako biste smanjili ovu nelagodnost?

Voćni sokovi i voda

Voćni sokovi su blagodat za žene koje se nalaze u PMS-u. Oni ne samo da održavaju hidrataciju organizma na optimalnom nivou već i sprečavaju zadržavanje tečnosti. Samim tim, izbegava se nadimanje. Naravno, ovde je reč o svežim voćnim sokovima. Pored toga, osam do deset čaša vode dnevno može biti nemoguća misija. Međutim, možete smanjiti unos vode, ako pijete voćne sokove. Primera radi, ako popijete tri čaše voćnog soka dnevno, umanjite unos vode za istu količinu.

Čini se da je voda naš najbolji prijatelj. Tokom PMS-a, ona je jedan od najboljih lekova koje možete popiti. Kada pijete mnogo vode, smanjujete šanse za zadržavanje tečnosti u organizmu. Šta to zapravo znači? Kada dolazi do manjeg zadržavanja tečnosti u organizmu, manje su šanse za osećaj nadutosti.

Lisnato povrće

Čak vam i određene vrste povrća mogu pomoći da se lakše izborite sa PMS-om. Lisnato povrće, kao što su spanać, blitva, brokoli i razne vrste mahunarki pomažu da se poveća unos kalcijuma što, na kraju, pomaže da se ublaže bolovi, grčevi, nadimanje i umor.

Spavanje

Najlakša stvar koju možete uraditi kako biste izbegli simptome PMS-a je spavanje. Za normalno funkcionisanje potrebno je do osam sati sna, a kada ste u PMS-u, preporučuje se da spavate između osam i deset sati.

Vežbanje

Tokom PMS-a nije izvodljivo da idete u teretanu i prolazite kroz rigorozne vežbe. Međutim, možete da radite neke jednostavne vežbe kod kuće. Pokušajte jednostavnije vežbe joge ili lagane aerobne vežbe kako biste opustili mišiće i izbegli grčeve i bol u telu.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *