Prirodno protiv bolova u leđima

Prirodno protiv bolova u leđima

Bolovi u leđima mogu nastati zbog niza uzroka, na primer biomehaničkih, degenerativnih promena na kičmi, ozleda zbog pada ili neopreznog podizanja predmeta, ali i nekih medicinskih stanja. U nastavku teksta pogledajte na koji način možete pomoći svojim leđima:

Pripazite na unos tečnosti

Dovoljan unos tečnosti sprečiće skupljanje koje se događa u diskovima leđa, a nastupa sa starenjem te može uzrokovati bol. Kofein i sokovi mogu dovesti do dehidracije te je zato važan adekvatan unos vode.

Pravilna ishrana

Unesite pozitivne promene u svakodnevni jelovnik tako što ćete izbaciti ili unositi u manjoj količini alkohol, mlečne proizvode, kofein, šećer i masnu hranu. Povećajte unos celih žitarica, voća i povrća te omega-3 masnih kiselina, jer ćete tako pomoći telu da se okrepi i regeneriše.

Prirodni lekovi protiv bolova

Kurkuma je poznata po svojim protivupalnim i antioksidativnim svojstvima te ublažava osećaj bola. I kora vrbe poznata je kao lek za ublažavanje bolova i upala, a ta svojstva duguje sastojku salicinu. Bromelain, sastojak koji se nalazi u ananasu takođe pomaže kod upala i olakšava osećaj bola.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira još je jedan poznati lek kada su bolovi u pitanju. Isecite svež đumbir, komadić stavite u vruću vodu i uživajte u čaju.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *