Prirodno lečenje šećerne bolesti

Prirodno lečenje šećerne bolesti

Dijabetes je hronično, neizlečivo oboljenje. Šećerna bolest se najčešće javlja u starijem životnom dobu, međutim, poslednjih godina uočeno je da sve više mladih ljudi oboleva od ove bolesti.

Dijabetes je posledica modernog stila života i povećanja broja spoljašnjih etioloških činilaca, među kojima se posebno izdvaja gojaznost.

Prirodno lečenje šećerne bolesti

Na Zapadu se u fitoterapiji ceni list borovnice i i draljevina, a kod nas list crnog duda itd. Stanovnici Balkana, posebno istočnog i južnog dela, vekovima koriste presnu salatu od belog i crnog luka kao predjelo i ubeđeni su da je to dobro preventivno sredstvo protiv mnogih bolesti, pa i protiv dijabetesa. Ta salata se zakiseli sa sokom od limuna (Grci) ili sirćetom i okite sitno iseckanim listom peršuna. Da bi se neprijatan miris luka koliko-toliko ublažio, osim peršunovog lista, salatu začine dodatkom male količine praška od stucanog suvog lista majčine dušice.

Za prirodno lečenje dijabetesa najvažnija je ishrana i briga o svakom obroku. U zavisnosti da li je u pitanju dijabetes tip 1 ili dijabetes tip 2 mogu se koristiti mnogi narodni preparati za poboljšanje funkcije pankreasa. Čaj od hajdučke trave, čaj od kičice, čaj od koprive, čaj od celera, čaj od vodopije, čaj od čubra, čaj od kleke, sok od celera, vino belog sleza i dr…

Jedite više prirodnih namirnica bogatih vlaknima, jednostavno pripremljenih, siromašnih masnoćama i šećerom. Obilno koristite integralne proizvode od punog zrna, gomolje i mahunarke, salate i povrće. Svakodnevno dobro doručkujte – vruće pahuljice od raznih žitarica satima će zadovoljiti vašu potrebu za jelom i stabilisati šećer u krvi.

Jedite cele sveže voćne plodove, ali ne više od triput dnevno (ako imate dijabetes). Izbegavajte rafinisanu i prerađenu hranu. Ona je obično bogata masnoćama i šećerom, a siromašna vlaknima.
Značajno smanjite upotrebu masti, ulja i životinjskih masnoća. Ako jedete namirnice životinjskog porekla, upotrebite ih u što nemasnijem obliku i vrlo štedljivo, poput začina. Izbegavajte masne i kremaste prelive i sosove.

Ubrzano pešačite svakoga dana. Dve svakodnevne 30-ominutne brze šetnje idealne su za sagorevanje viška šećera u krvi.

Najvažniji prsitup u lečenju i prevenciji dijabetesa je zdrav stil života. Pravilno izbalansirana ishrana i svakodnevna dozirana fizička aktivnost. Veliki problem je obilje dijeta koje garantuju uspeh, ali taj uspeh nije dugoročan. Mnogo je važno napraviti promene u ishrani koje će biti trajne prirode.

Floradijabet® biljne kapi za dijabetes i regulaciju šećera su prirodno rešenje za kontrolu visokog šećera u krvi kod dijabetičara i osoba koje su na granici, kojima se često javlja visok nivo šećera u krvi.

Floradijabet® biljne kapi za dijabetes i regulaciju šećera u krvi pomažu svima koji imaju povišen šećer da lakše kontrolišu njegov nivo i da smanje upotrebu lekova, kao i da umanje nagle skokove šećera usled stresa ili obilne ishrane.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *