Infekcije urinarnog trakta

Infekcije urinarnog trakta

Infekcije urinarnog trakta mogu biti posledica uzimanja antibiotika, neadekvatne higijene i seksualnih odnosa. Urinarnu infekciju često možemo lečiti potpuno prirodnim putem. Svi stručnjaci se slažu da trebate unositi puno tečnosti i da neki čajevi zaista mogu pomoći.

Simptomi urinarne infekcije su:

  • Bolovi i peckanje tokom mokrenja
  • Potreba za učestalim mokrenjem
  • Krv u mokraći
  • Grčevi i bolovi na području donjeg abdomena
  • Neprijatan miris urina
  • Bol tokom seksualnog odnosa

Uvin čaj

Uvin čaj je jedan od najpoznatijih prirodnih lekova za infekciju urinarnog trakta. Važno je da, ako pijete uvin čaj, ne pijete i druge vrste čaja jer se njihova svojstva poništavaju i onda nemaju nikakvo delovanje. Uvin čaj pripremite prema uputstvima na pakovanju i pijte nekoliko puta dnevno. Ublažavanje simptoma ćete primetiti već za 2 do 3 dana.

Čaj od brusnice

Čaj od brusnice je odličan izbor za osobe koje nisu ljubitelji uvinog čaja. Dokazano je da takođe ublažava simptome infekcije urinarnog trakta, ali ga ne smete konzumirati u kombinaciji s uvinim čajem.

Čaj od maslačka

Za čaj od maslačka je manje poznato da ublažava simptome infekcije urinarnog trakta. Ima diuretsko delovanje, što znači da stimuliše rad bubrega i bešike. On će pospešiti uklanjanje toksina i bakterija iz urinarnog trakta i povećati proizvodnju urina.

Čaj od korena belog sleza

Čaj od korena belog sleza se dugo koristio za lečenje kamena u bubregu, a isto tako i protiv urinarnih infekcija. Ovo sluzavo piće ima dug spisak korisnih svojstava; umiruje sluzokožu upaljenog urinarnog trakta; smanjuje bol u stomaku i bol tokom mokrenja; pospešuje proizvodnju urina; menja pH mokraće i prečišćava krvavu mokraću.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *