Prirodno lečenje kandide

Prirodno lečenje kandide

Nepravilan način života narušava zdravlje vaginalne i crevne flore, što za kandidu predstavlja idealan uslov za razmnožavanje. Pušenje, stres, alkohol, šećer, testo i mnoge druge navike koje su postale naša svakodnevica, menjaju pH vrednost u našem organizmu, zbog čega se kandida počinje brzo i prekomerno razmnožavati. Što duže izlažemo organizam nezdravim navikama, to se kandida više nastanjuje, što umnogome otežava njeno lečenje.

Prirodno lečenje kandide

Tretman protiv kandide se sastoji u strategiji da se ova gljiva liši njene prirodne ishrane šećerom i da se dodaju specifični nutritivi i supstance koje kontrolišu ili pak ubijaju kandidu. To je često dugotrajan proces koji traje šest pa i više meseci. U toku prvih nekoliko sedmica simptomi se mogu pogoršati pošto dolazi do uništavanja ove gljive u telu pa zbog toga može biti potrebno da se i samo telo detoksifikuje.

  • Izbegavanje unošenja u telo šećera u bilo kom obliku, uključujući i med. Tokom prvih nekoliko sedmica treba izbegavati i unošenje voća, kako bi se još više smanjio nivo šećera;
  • Izbegavanje hrane zasnovane na gljivama ili konzervirane hrane u većim količinama s obzirom da je telo verovatno već senzibilizirano na gljive i da se imuni sistem brže oporavlja ukoliko se izbegavaju ove namirnice;
  • Izbegavanje svih namirnica koje se zasnivaju na procesima vrenja.

Ishrana

Preporučuju se žitarice: proso, pečenu heljdinu prekupu (heljdina kaša), raž, ovas, ječam, amarant, kinou. Žitarice kao što su mrvljena raž i ječam treba samleti neposredno pred upotrebu kako bi se izbegla užeglost. Lagano skuvane klice ječma, pirinča, prosa bogate su digestivnim enzimima i kineska herbologija preporučuje ih u slučajevima digestivne stagnacije kao i za poboljšanje asimilacije hranljivih materija. Ove klice, kao i izdanci raži, kinoe i ovsa, izuzetno su efikasan lek u kontroli preteranog rasta gljivica. U dijeti za kontrolu kandide gore navedene žitarice treba da sačinjavaju 40% ishrane, od čega barem pola treba da budu klice.

Candidaplant® biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod na bazi biljaka: nevena, virka, zlatnice, vranilove trave, medvetke i sremuša. Candidaplant® biljne kapi predstavljaju mešavinu biljnih ekstrakta dobijenih organskim voćnim destilatom, što ih čini jedinstvenim, znatno kvalitetnijim i delotvornijim nego biljne kapi koje su rađene sa običnim alkoholom ili nekim drugim rastvaračem.

Candidaplant® biljne kapi regulišu bakterijsku floru i suzbijaju rast gljivica. Candidaplant® biljne kapi sprečavaju da dodje do razvoja infekcije, koja može nekada da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *