Infekcija bešike

Infekcija bešike

Infekcija bešike češća je kod žena nego kod muškaraca. Kod muškaraca, infekcije bešike mogu da pogode i prostatu i moguće je da će biti potreban duži tretman.

Uzroci infekcije bešike

Do infekcija bešike dolazi kada bakterije putem uretre stignu do mokraćne bešike.

Faktori koji povećavaju rizik od nastanka infekcije mokraćne bešike

  • Vaginalni seks
  • Upotreba spermicida
  • Istorija infekcija mokraćnih bešika
  • Dijabetes

Simptomi infekcije bešike

  • Bol ili peckanje prilikom mokrenja
  • Učestalo mokrenje
  • Hitna potreba za mokrenjem
  • Krv u mokraći
  • Povišena temperatura, bol u leđima, mučnina ili povraćanje nisu uobičajeni simptomi infekcije mokraćne bešike ali mogu da se jave kod osoba sa infekcijom bubrega

Prirodno lečenje urinarnih infekcija

Povećajte unos vitamina C

Postoje brojni dokazi da vitamin C može smanjiti rizik za razvoj urinarnih infekcija. Voće i povrće posebno sadrži visok nivo ovog vitamina. Crvena paprika, narandže, grejpfrut i kivi sadrže preporučene dnevne količine vitamina C u samo jednoj porciji.

Pijte sok od brusnice

Konzumiranje prirodnog, nezaslađenog soka od brusnice jedan je od najpoznatijih prirodnih preparata za lečenje urinarnih infekcija. Brusnice sprečavaju lepljenje bakterija na mokraćne kanale, čime sprečavaju infekciju.

Uzimajte probitoke

Antibiotici, koji se uobičajeno prepisuju u slučaju urinarnih infekcija, mogu izazvati poremećaje nivoa bakterija u crevima. Probiotici povećavaju nivo dobrih bakterija u crevima i time ublažavaju neželjene efekte upotrebe antibitoka. Osim toga, neke studije su pokazale da dovoljna količina probiotika može pomoći u sprečavanju i lečenju urinarnih infakcija.

Dostupni su u obliku suplemenata, ali ih možete uneti u organizam konzumiranjem fermentisanih namirnica, kao što su kefir, kimči, kombuča i kiseli kupus.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *