Prirodni lekovi za hemoroide

hemoroidi

Hemoroidi su na žalost još uvek ‘tabu tema’. Mnogi pogođeni ovim stanjem se stide pričati o tome, kako doktoru, tako i u društvu, na poslu pa i kući.

Pored zdrave ishrane, koja treba da bude bogata biljnim vlaknima, dovoljnog unošenja tečnosti u organizam i pravilne higijene, potrebno je ipak koristiti i neke lekove protiv hemoroida.

Stari domaći lek za hemoroide je redovno ispijanje sveže isceđenog soka jabuke. Potrebno je svaki dan popiti čašu soka.

Kupka za ublažavanje hemoroida

U 3 litre vode, temperature od oko 35C, stavite čaj od rastavića (Equisetum arvense) ili od hrastove kore (Quercus officinalis) i sedite u vodi oko 15 minuta.

Ova kupka će ublažiti simptome bolesti, a moguće da se hemoroidi i povuku.

Za lečenje hemoroida dobar je i čaj od mešavine kamilice i kokotca, koji deluje smirujuće na kožu, pa tako smiruje upalu na analnom području. Lekovite materije iz kokotca leče oštećene vene što dovodi do povlačenja izraslina.

Priprema čaja: Pomešajte obe biljke u jednakim delovima, i uzmite kašiku mešavine koju prelijete sa četvrt litra proključale vode. Ostavite sve da odstoji 10 minuta. Dnevno popijte tri šoljice ovog čaja.

Ohlađeni čaj možete staviti i u kupku, a možete ga pomoću vate ili gaze nanositi na hemoroide.

Još jedan dobar preparat za hemoroide je krema od nevena pomešana u istom odnosu sa medom. Ovu mešavinu mažite u debljem sloju direktno na hemoroide i ostavite neko vreme da deluje.

Krema i čepići sa ekstraktima američke leske (Hammamelis virginiana) pomažu takođe protiv hemoroida. Oni deluju protiv upale i pomažu protiv ove bolesti.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *