Prirodni lekovi protiv kamena u bubregu

lekovi protiv kamena u bubregu

Mnogi se muče sa kamenom u bubregu ili mokraćnoj bešici. Lečenje kamena u bubregu možete oprobati na način da u pola litra vode stavite 30 do 35 zrna suvog ploda ljoskavca, pa ga kuvate 4 do 5 minuta. Nakon tog vremena, ostavite posudu na laganoj vatri da stoji, ali da voda ne ključa, nekih 10 do 15 minuta. Ovaj napitak se ocedi i pije po jedna čašica više puta na dan.

Prirodni lekovi protiv kamena u bubregu

Lečenje kamena u bubregu pomoću šipka. Dve kašike ploda šipka ‘divlje ruže’, prelijete sa litrom ključale vode i pustite da stoji 8 do 10 sati poklopljeno, da se lagano hladi. Nakon toga se napitak ocedi, pa se u njega dodaju 4 kašike domaćeg meda i sok od pola limuna. Napitak se pije po tri puta na dan, po šoljicu pre jela.

Gavez (koren) 60 g, lazarkinje, borovnice — po 10 g, dobričice, koprive žare — po 20 g, list divlje kruške 30 g. Sve dobro promešati i od te mešavine 8 kašika staviti u litar vode i pustiti da preko noći stoji. Ujutro staviti na štednjak da provri i odmah skinuti, ostaviti poklopljeno 10minuta. Tada ocediti. Pije se ujutro i uveče po pola litre.

Kamen u bubrezima uklanja sok od crne rotkve (arapke) koju treba narendati i pustiti da stoji 2 do 3 sata. Nakon toga sok se čvrsto iscedi i pije triput dnevno po pola decilitra. Pije se 20 do 30 dana — nakon toga će kamenci nestati.

U litar dobrog belog vina stavi se 3 kašike bršljana i 3 kašike božjeg drvca i ostavi da stoji 2 do 5 sati. Nakon toga se ocedi i doda 400 g maslinovog ulja. Pije se tri puta dnevno pola sata pre jela po čašicu. Pre upotrebe treba bocu dobro protresti.

Samelje se laneno seme i dnevno uzima po kašiku sa mlekom ili vodom. Oblozi lanenog semena stavljaju se spolja na bolno mesto.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × one =