Prirodni lekovi za anksioznost

Prirodni lekovi za anksioznost

Anksiozni poremećaji su najčešći oblik emocionalnog poremećaja i mogu uticati na bilo koga u bilo kom uzrastu. Veća je verovatnoća da će žene biti dijagnostikovane anksioznim poremećajem od muškaraca.

Prirodni lekovi za anksioznost

Promene u načinu života mogu biti efikasan način da proživite deo stresa i anksioznosti sa kojima se možete nositi svaki dan. Većina prirodnih lekova sastoji se od brige o svom telu, učešća u zdravim aktivnostima i uklanjanja nezdravih.

Lavanda

Istraživanja pokazuju da masaža esencijalnim uljem lavande snižava nivo aniksioznsti, ali i sistolni pritisak. Dodajte par kapi esencijalnog ulja lavande na jastučnicu ili u kupku. Takođe, možete par kapi dodati i u ključalu vodu te udisati paru.

Kamilica

Kamilica sadrži dve hemikalije koje utiču na opuštanje, apigenin i luteolin. Istraživanja pokazuju da su pacijenti koji su uzimali suplemente kamilice osam nedelja imali značajan pad simptoma anksioznosti.

Boravak napolju

Boravak napolju je najbolji način da prirodnim putem podignete nivo vitamina D koji može smanjiti simptome depresije i anksioznosti. Kratka petnaestominutna šetnja ne samo da će vam pomoći da se osećate bolje mentalno već i da ostanete u dobroj formi.

Smanjite unos kofeina

Kofein podiže nivo energije, ali može i da vas učini nervoznim i anksioznim. Ukoliko ne možete u potpunosti da ga izbacite, pokušajte bar da samnjite unos. I, to se ne odnosi samo na kafu već i na druge prehrambene proizvode. Čokolada, gazirana pića i drugi konditorski proizvodi samo su neki od njih.

Jedite namirnice koje ublažavaju anksioznost

  • Borovnice i breskve sadrže hranjive materije koje ublažavaju stres i imaju umirujuće dejstvo
  • Integralne žitarice bogate su magnezijumom i triptofanom, amino kiselinom koja vaše telo pretvara u serotonin za koji se zna da poboljšava raspoloženje.
  • Namirnice koje pomažu u regulisanju i smanjenju nivoa hormona stresa kortizola: namirnice bogate vitaminom C, omega-3 masnim kiselinama i magnezijumom.

 

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod anksioznosti, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six − 4 =