Prirodni lek za bolove u vratu

Prirodni lek za bolove u vratu

Dugotrajno sedenje u neispravnom položaju, spavanje na lošem jastuku i stres, tri su najčešća problema zbog kojih osećamo bol u predelu vrata, potiljka i ramena.

Prirodni lek za bolove u vratu

Blaga bol u vratu je sve češća pojava u današnjem svetu, a može se prepoznati po umoru i ukočenosti vratnih mišića do kojih dolazi zbog dugotrajnog sedenja u istoj pozi (pred računarom ili televizorom), spavanja na lošem jastuku i madracu, ali i zbog stresa.

Odgovarajući madrac i anatomski jastuk važan su preduslov za ugodan, miran i zdrav san u kojem će se telo napuniti energijom za novi dan. Ležanje na anatomskom jastuku posebno se preporučuje osobama koji spavaju na boku ili leđima, jer zbog svoje konstrukcije drži vratne pršljenove “pod kontrolom”.

Jutro započnite laganim rastezanjem
Vratne mišiće je potrebno istegnuti svaki dan kako bi sprečili bolove u ovom delu, a koji su posledica lošeg držanja. Vratobolja koja se ne rešava na odgovarajući način može dovesti do “kvrga” u mišićima ili miogeloze. One smanjuju pokretljivost vrata, a mogu ih rešiti tek bolne masaže.

Masirajte se eteričnim uljima
Jedno od najsigurnijih eteričnih ulja za uklanjanje bola u vratu i ramenima je ono mažurana (Origanum majorana). Osim što blokira prenos bola u središnjem nervnom sistemu, mažuran se koristi i kod psihosomatskih tegoba, odnosno za uklanjanje napetosti u ramenima iza koje se skriva emocionalna napetost i stres.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *