Sindrom policističnih jajnika

Kao što nema testa kojim se sindrom policističnih jajnika dijagnostikuje tako ne postoji ni samo jedan simptom kojim bi se on otkrio. Akne, prekomerna maljavost, neplodnost i povećanje telesne težine povezuju se sa sindromom policističnih jajnika. Takođe i metabolički problemi, kao što su visok holesterol, visok krvni pritisak pa čak i dijabetes.

Ciste na jajnicima

Nemaju baš sve žene ciste na jajnicima, iako imaju sindrom policističnih jajnika. Ukoliko ih imate, one se najlakše mogu opisati kao niz bisera, a kada puknu to može biti veoma bolno. Ciste ponekad mogu nastati i kao rezultat neblagovremenog otpuštanja jajašaca, a mogu se otkriti putem ultrazvuka.

Težina

Sindrom policističnih jajnika može biti genetski – istraživanja pokazuju da, ukoliko ga je imala vaša majka, imate 50% šansi da ga i vi imate. Međutim, ovo oboljenje povezuje se i sa prekomernom telesnom težinom. Jedna od zagonetki je da li se prvo dobije sindrom policističnih jajnika pa onda dođe do debljanja ili je obrnuto – da li se on dobija nakon što žena dobije prekomernu telesnu težinu. Najvjerovatnije se oboje može dogoditi.

Ukoliko imate sindrom policističnih jajnika, a istovremeno imate i prekomernu telesnu težinu, plan za smanjenje telesne težine (zdrava i uravnotežena ishrana i vežbanje) od ključnog je značaja. Gubitak telesne težine pomaže u normalizovanju abnormalnosti.

Ukoliko pokušavate ostati u drugom stanju, sindrom policističnih jajnika može se povezati sa poteškoćama sa začećem, ali ne znači da nikada nećete moći ostati u drugom stanju. Naravno, to se razlikuje od žene do žene i svakako je najbolje da se sa ginekologom posavetujete o svim mogućim opcijama.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *