Sindrom policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika

Kao što nema testa kojim se sindrom policističnih jajnika dijagnostikuje tako ne postoji ni samo jedan simptom kojim bi se on otkrio. Akne, prekomerna maljavost, neplodnost i povećanje telesne težine povezuju se sa sindromom policističnih jajnika. Takođe i metabolički problemi, kao što su visok holesterol, visok krvni pritisak pa čak i dijabetes.

Ciste na jajnicima

Nemaju baš sve žene ciste na jajnicima, iako imaju sindrom policističnih jajnika. Ukoliko ih imate, one se najlakše mogu opisati kao niz bisera, a kada puknu to može biti veoma bolno. Ciste ponekad mogu nastati i kao rezultat neblagovremenog otpuštanja jajašaca, a mogu se otkriti putem ultrazvuka.

Težina

Sindrom policističnih jajnika može biti genetski – istraživanja pokazuju da, ukoliko ga je imala vaša majka, imate 50% šansi da ga i vi imate. Međutim, ovo oboljenje povezuje se i sa prekomernom telesnom težinom. Jedna od zagonetki je da li se prvo dobije sindrom policističnih jajnika pa onda dođe do debljanja ili je obrnuto – da li se on dobija nakon što žena dobije prekomernu telesnu težinu. Najvjerovatnije se oboje može dogoditi.

Ukoliko imate sindrom policističnih jajnika, a istovremeno imate i prekomernu telesnu težinu, plan za smanjenje telesne težine (zdrava i uravnotežena ishrana i vežbanje) od ključnog je značaja. Gubitak telesne težine pomaže u normalizovanju abnormalnosti.

Ukoliko pokušavate ostati u drugom stanju, sindrom policističnih jajnika može se povezati sa poteškoćama sa začećem, ali ne znači da nikada nećete moći ostati u drugom stanju. Naravno, to se razlikuje od žene do žene i svakako je najbolje da se sa ginekologom posavetujete o svim mogućim opcijama.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *