Bolovi u nogama prirodni lek

Bolovi u nogama prirodni lek

Bolovi u nogama jednostavno mogu prestati nakon samo jedne masaže, a proširene vene regenerišu se nakon nekoliko dana uz ovaj prirodni lek.

Bolovi u nogama prirodni lek

Proširene vene su izdužene, nepravilno proširene, izvijugane vene, kojima je promenjena struktura zida i koji se kao ljubičaste ili plave izbočine javljaju na telu. Kako slaba cirkulacija pridonosi nastajanju proširenih vena, one su češće kod osoba koje sede ili stoje u jednom položaju kroz duge vremenske periode, često krste nogu pri sedenju.

Pretilost, podizanje teških tereta i trudnoća mogu povećati verovatnost nastanka proširenih vena na nogama. Zatvor, bolesti jetre i abdomenalni tumori takođe mogu imati ulogu u nastanku proširenih vena.

Soda bikarbona protiv bolova u nogama

Napunite veliku posudu vrućom vodom i u njoj rastopite pola šoljice sode bikarbone. Pustite da se prah potpuno otopi pre nego što uronite stopala u vodu. Ostanite tako 15 do 20 minuta, osetićete veliko olakšanje.

Kupka za noge od gorke soli

Gorka so bogata je magnezijumom koji ne samo da ima protivupalni učinak već takođe pomaže i u ublažavanju bolova. Tretman gorkom soli možete bez straha koristiti za otklanjanje bolova u nogama i stopalima.

Šta piti za bolove u nogama

Magnezijum za bolne noge

Bolna napetost mišića i grčevi češći su u proleće i leti. Razlog tome je to što se u letnim danima više znojimo, a često ne uzimamo dovoljno tečnosti. Kad dođe do neravnoteže u metabolizmu minerala, mišići pate od akutnog nedostatka magnezijuma i počinju se grčiti. Bilo bi dobro uvesti u ishranu hranu koja sadrži veće količine ovog minerala. U prvom redu neka budu orašasti plodovi i semenke (susam, badem, orasi, kikiriki), mahunarke (pasulj, soja, slanutak), integralne žitarice, banane, suvo voće i tamna čokolada. Od velike pomoći može biti i magnezijum hlorid. Preparate magnezijuma najbolje je uzimati uveče kako bi se sprečio pad nivoa magnezijuma u ranim jutarnjim satima.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *