Prirodna rešenja za muškarce

Prirodna rešenja za muškarce

Preko 20% muškaraca ima spermu lošeg kvaliteta ili mali broj spermatozoida, a probleme sa plodnošću ima više od 80 miliona ljudi. Šanse za začeće mogu se povećati pravilnom ishranom. Naime, proces sazrevanja spermatozoida traje 100 dana tokom kojih sve što muškarac unese utiče na njihov kvalitet.

Hemijska jedinjenja fitoestrogeni, inače sastavni delovi biljaka koji se ponašaju kao estrogen, pronađeni u soji, kafi i pivu, smanjuju broj spermatozoida i ometaju pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron i time usporavaju rast tkiva prostate.

Prirodna rešenja za muškarce

Ostrige
Osim što deluju kao afrodizijak i podstiču seksualnu želju, ove školjke obiluju cinkom koji povećava nivo polnih hormona. Ovaj element stimuliše proizvodnju sperme i štiti spermatozoide od oštećenja, ali i popravlja već postojeća oštećenja.

Semenke bundeve
Slično kao crveno meso i ostrige, semenke bundeve obiluju cinkom koji povećava nivo polnih hormona. One sadrže fitohemikalije i antioksidanse koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu, a bogate su omega-3 masnim kiselinama koje povećavaju dotok krvi u genitalije.

Tamna čokolada
Ona obiluje aminokiselinama koje stimulišu proizvodnju spermatozoida, povećavaju njihov broj, ali i volumen sperme. Aminokiselina L-Arginin HCL podstiče intenzivnije orgazme.

Godži bobice
Ove bobice regulišu temperaturu u testisima čime štite zdravlje spermatozoida. Godži bobice poboljšavaju cirkulaciju u genitalijama i pomažu u borbi sa oksidativnim stresom koji uništava spermatozoide.

Banane
Ovo voće obiluje enzimom bromelainom koji reguliše nivo polnih hormona. Takođe, banane su bogate vitaminima B1, A i C koji povećavaju seksualnu izdržljivost i podstiču proizvodnju sperme. Samim time povećavaju se šanse za začećem.

Špargle
Ovo povrće povećava broj spermatozoida i poboljšava njihov kvalitet. Špargle obiluju vitaminima C i E. Vitamin C štiti zdravlje testisa i spermu od oštećenja uzrokovanih delovanjem slobodnih radikala, dok vitamin E podstiče proizvodnju polnih hormona.

Orasi
Oni obiluju omega-3 masnim kiselinama koje poboljšavaju cirkulaciju u genitalijama. Osim toga, orasi sadrže jedinjenje arginin koje povećava broj i volumen spermatozoida.

Maskulin® biljne kapi

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Tribulus – Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *