Preventiva gripa

Preventiva gripa

Virus gripa prate bolovi u mišićima, groznica, glavobolja, umor, suvi kašalj i bolovi u grlu. U većini slučajeva, ne ostavlja veće posledice, može da se komplikuje pneumonijom, najčešće kod dece ili starih ljudi. Grip je rasprostranjen širom sveta i javlja se u vidu velikih epidemija. Prenosi se vazdušnim putem, kao kapljična infekcija ali i preko pljuvačke, sekreta iz nosa, krvi i fecesa.

Preventiva gripa

Izbegavajte belo brašno, slatkiše, šećer. Umesto toga jedite žitarice od celog zrna. Od davnina se preporučuje pileća supa sa dodatkom belog i crnog luka, a nekad i malo ginsega, kako to rade Kinezi. Imate divne prirodne antibiotike, i dekongestive za pomoć u lečenju gripa.

U svakom slučaju, povećajte unos C vitamina na 2×1000 mg i unos kapsula belog luka na dve do tri dnevno. Inhalirajte se uljem eukaliptusa bar tri puta na dan. Pijte što više vode i drugih tečnosti (poželjno namagnetisane vode).

Pojavu gripa mogu da spreče vitamin C, vitamin E, cink, magnezijum, vitamin D. S obzirom da produkciju vitamina D stimuliše sunčajnje, izađite na sunce i svež vazduh. U sezoni gripa gledajte da se dosta odmarate, da budete raspoloženi, kako bi vaš imuni sistem ostao „na visini zdatka”.

Čitav niz poznatih napitaka i čajeva, dobro dođe tokom perioda bolovanja.

  • Bobice zove za jačanje imuniteta
  • Čaj od šipuraka
  • Anis za uklanjanaje guste sluzi i protiv kašlja
  • Kopriva za ublažavanje alergijskih reakcija, otpušavanje nosa i disajnih kanala
  • Svima draga nana protiv groznice, nazeba i glavobolje
  • Inhalacija uljem mentola i eukaliptusa, otvara disajne puteve a nekad pomaže i inhalacija suvim, vrelim vazduhom iznad zagrejane ringle.

Omega 3

Omega 3 spada u najbolje antivirusne lekove. U preventivne svrhe preporučuje se 3×1 kapsula od 100 mg uz obrok. Ukoliko su se pojavili prvi znaci gripa doze mogu da se povećaju i na 3×2 od 1000 mg tokom deset do petnaest dana.

Ehinacea

Ehinacea purpurea je jak imunostimulans od davnina poznat severnoameričkim indijancima. Uspešno rešava i ublažava pojavu gripa i nazeba. Savetuje se preventivno uzimanje 2-3 kapsule 10 dana, kod osoba koje su sklone virusnim infekcijama. Oprez se savetuje kod osoba koje imaju sklonost ka respirarnim i nutritivnim alergijama.

Valechin® kapi

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Zahvaljujući biljnim aktivnim sastojcima, Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *