Ojačajte imunitet

Ojačajte imunitet

Za jačanje imuniteta trudite se da jedete što više povrća i voća koje sadrži vitamine C i E, kao i važne hranljive materije, kao što su cink i beta-karoten. Jedite raznovrsno voće i povrće raznih boja, kao što su jabuke, bobice, šargarepa, citrusi, kelj, kivi, crni luk, crno grožđe, spanać i slatki krompir.

Još su neke namirnice dobre za jak imunitet – sveži beli luk, poznat po sposobnosti da se izbori sa bakterijama i virusima, kao i stara dobra pileća supa. Prema jednom istraživanju, činija pileće supe može da vam pomogne da podignete imunitet i veoma brzo pobedite grip ili prehladu.

Saveti za zdrav život

Prvo što morate da uradite kad je u pitanju jačanje imunog sistema, jeste da počnete da živite zdravo. Jedan je efikasan način da ojačate imuni sistem – vodite zdrav život i pratite uputstva koja će vas držati u dobrom zdravlju. Kada su adekvatno zaštićeni od opasnosti iz životne okoline, svi delovi vašeg tela funkcionišu maksimalno. Sledi nekoliko saveta za zdrav život:

  • Nemojte pušiti.
  • Održavajte zdravu telesnu težinu.
  • Držite krvni pritisak pod kontrolom.
  • Alkohol ali umereno.
  • Često pranje ruku uklanja mikrobe. Pokrivajte usta i nos kada kašljete da ne biste širili zarazu.

Kvalitetan san

Poznato je da ispavanost može da stimuliše i osnaži čovekov imuni sistem, dok nispavanost izaziva sasvim suprotno dejstvo tj. pad imuniteta. Prema podacima kliničkih neuropsihijatara, najveći negativni efekti po imuni sistem mogu da se zapaze nakon nekoliko dana potpunog lišavanja sna ili nekoliko dana delimičnog lišavanja.Preporučuje se prosečnim odraslim osobama 7 – 8 sati noćnog spavanja. Da biste se naspavali, u najvećoj mogućoj meri izbegavajte pića koja sadrže kofein i druge stimulanse, kao što su dekongestanti, alkohol i duvan. Podjednako koliko vam alkohol pomaže da zaspite, on vam remeti REM fazu sna i druge dublje faze tokom spavanja. Ove faze su okrepljujuće faze sna i veoma su važne za jak imunitet.

Redovno vežbanje

Jedan od najboljih i najefikasnijih načina da vodite zdrav život i popularan savet za jačanje imunog sistema jeste redovno vežbanje. Vežbe poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje, smanjuju krvni pritisak, regulišu telesnu težinu i pomažu telu da ostane zaštićeno od nekoliko bolesti.

Većina ljudi pita da li su fizičke vežbe zaista dobre za jačanje imuniteta – jednostavan odgovor je, da. Kao što vaše telo ima koristi od veom zdrave ishrane, tako i redovno bavljenje fizičkim vežbama poboljšava opšte zdravlje i imunitet. Razlog leži u tome što se poboljšava efikasna cirkulacija krvi, a to pomaže supstancama imunog sistema i ćelijama tela da slobodno cirkulišu po čitavom telu i efikasnije vrše svoje funkcije.

Kontrolišite stres

Pored jurnjave, bračnih problema, radnih rokova i grozničavih rasporeda, moguće je da izbacite stres iz svog života. Ali u celini, način na koji reagujete na izazivače stresa ima veliki uticaj na vaše opšte zdravlje i blagostanje. Rešavanje problema čim se pojave, umesto da ih gurate pod tepih, pomaže da se stres pobedi dok je još u početnoj fazi. Kada se ovakvim stresovima dozvoli da pređu u hronično stanje, oni mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Hormoni izazvani stresom deluju na dva načina: oni ili isključuju bela krvna zrnca odgovorna za borbu sa bolešću ili dovode do hiperaktivnog imunog sistema. Ovo vas dovodi u veći rizik od obolevanja od autoimunih bolesti. Stoga što češće u toku nedelje aktivirajte mehanizme za oslobađanje od stresa. Možete birati između fizičkih vežbi, joge, meditacije ili relaksirajućih kupki.

Valechin® kapi

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Zahvaljujući biljnim aktivnim sastojcima, Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *