Prepoznajte i lečite kamen u bubregu

kamena u bubregu

Od kamena u bubregu ili urinarnom traktu pati jedna od dvadeset osoba, a rizik za njegov nastanak veći je tokom letnih meseci. Ali pripazimo li na nekoliko stvari, možemo znatno smanjiti nastanak ovog ozbiljnog zdravstvenog problema.

Prepoznajte i lečite kamen u bubregu

Bol koju uzrokuje stvaranje kamena u bubregu često je vrlo iznenadna i jako neugodna. Bol u bubregu je jedan je od najjačih poznatih bolova u medicini. Nastaje zbog širenja bubrežne nakapnice, odnosno akutne opstrukcije izvodnih kanala bubrega, najčešće uzrokovane kamenom u bubregu.

Bol zahvata predeo slabina, odnosno donji deo leđa,  širi se prema bešici ili prema testisima kod muškaraca. Bol se širi iznenada, pojačava u sat vremena, a potom postaje gotovo nepodnošljiv narednih nekoliko sati.

Nakon toga popušta, ali snažno utiče na kvalitet života i radnu sposobnost jer tokom tih nekoliko sati osoba ne može obavljati gotovo ništa. Takođe mogu biti prisutni i drugi simptomi kao što su mučnina, povraćanje, nagon na češće mokrenje, koje pritom može biti jako bolno, kao i pojava krvi u mokraći.

Kada je javi bilo kakva bol u području leđa i prednjem delu trupa, nipošto se ne sme ignorisati jer osim o urinarnom kamencu može biti reč i o brojnim drugim opasnim bolestima.

Najbolje je na vreme se početi brinuti o svom organizmu. To možemo tako što ćemo smanjiti unos namirnica punih oksalata kao što su blitva, spanać, rabarbara, voćni sokovi, suvo voće, jagode i čokolada.

Takođe se preporučuje smanjen unos životinjskih proteina, smanjen unos soli, ali povećana količina vode od barem 3 litre dnevno.

 

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + four =