Prekomerni stres

Prekomerni stres

Stres utiče na naše fizičko, psihičko i emocionalno stanje i izaziva mnogobrojne probleme u organizmu. Saznajte neke od posledica stresa.

Prekomerni stres

Stres izaziva osip i bore. Prekomerni stres proizvodi hormon adrenalin, koji izaziva akne i bubuljice na koži lica. On, takođe, usporava i proizvodnju kolagena u organizmu.

Premorenost

Ovo se vidi i na vašem licu. Osoba koja pati od prekomernog stresa konstantno je umorna pa čak i premorena. Pored toga, drugi znakovi koji prate umor su osećaj slabosti i neraspoloženje. Prekomerni stres nekada može dovesti i do vrtoglavice.

Prekomerno znojenje

Prekomerno znojenje nije normalan znak. Ono se dešava zbog stresa s kojim se svakodnevno suočavate. Osobe koje se suočavaju sa stresom mogu se preterano znojiti, a pomenuto utiče i na puls. Kada ste pod stresom, srce brže kuca i možete osećati trnce u rukama i nogama.

Problemi u donošenju odluka

Stres utiče na mentalno blagostanje. Ako postoje poteškoće u donošenju odluka, razlog može biti stres. Ovo, takođe, dovodi i do poteškoća sa koncentracijom. Frustriranje bez razloga dešava se zbog stresa. Važno je da obratite pažnju na ove znakove.

Promene raspoloženja i napadi panike

Osoba koja pati od stresa suočava se sa promenama raspoloženja. To utiče i na druge ljude koje okružuju pomenutu osobu. Prekomerni stres dovodi i do napada panike gde postoji iracionalni strah od gubitka. Jedan od najboljih načina da se ovaj problem prevaziđe je meditacija.

Bol u mišićima

Da li ste znali da stres izaziva bol u mišićima i grčeve? Kada ste pod stresom, mišići imaju tendenciju da postanu kruti i ukočeni. Prekomerni stres može izazvati i druge probleme, kao što su mišićno-koštani poremećaji i fibromijalgija. Redovno vežbanje vam može pomoći da sprečite stres.

Gubitak samopouzdanja i učestala ljutnja

Ako neka osoba bez razloga viče ili galami, onda ta osoba pati od stresa. To izaziva česte napade besa i frustracije. Zbog ovoga može doći i do gubitka samopouzdanja.

Opadanje kose

Usled stresa, većina žena pati od prekomernog gubitka kose. Proređivanje i opadanje kose mogu biti prouzrokovani stresom.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *