Povišen šećer u krvi

Povišen šećer u krvi

Dok su pritisak i holesterol blago povišeni možete vrlo uspešno delovati na njihovo balansiranje, krenuti sa dijetom, smanjiti na minimum unos soli, izbaciti namirnice životinjskog porekla i svih masnoća i redovno se opuštati.

Ako vam je blago povišen šećer u krvi zaboravite na bilo kakve šećere i slatku hranu uključujući integralno pecivo i integralni hleb, krompir i masnoće. Krenite sa povrćem (po mogućnosti zelenog lisnatog) i mesa bez masnoća, kuvajte na pari. Od žitarica koristite 2-3 kašičice kuvane integralne pšenice, integralnog ječma, zob, proso, heljdu.

Ako je stres glavni okidač redovno pijte kamilicu, opuštajte se, meditirajte i pokušajte se što manje nervirati.

Lekovito bilje protiv povišenog šećera u krvi

  • Borovnica
  • Pasulj
  • Piskavica
  • Dud

Sve više ljudi uspešno snižava povišen šećer u krvi samlevenom korom cimeta. To je onaj isti začin koji se često stavlja u kolače s jabukama. Za snižavanje šećera u krvi treba vam pravi cimet, koji nije tretiran (možda je najbolje da ga kupite u prodavnicama zdrave hrane).

On zaista može vrlo uspešno pomoći snižavanju šećera ali je vrlo intenzivan i količina koja se treba dnevno uzeti (u 3 navrata po 1 čajna kašičica) može predstavljati problem. Iskustvo ljudi  pokazalo je da ga je nekako najlakše uzeti u čašici jogurta. Dakle 3 puta dnevno po 1 čajnu kašičicu umutiti u čašicu jogurta i pojesti.

Floradijabet® biljne kapi za dijabetes i regulaciju šećera su prirodno rešenje za kontrolu visokog šećera u krvi kod dijabetičara i osoba koje su na granici, kojima se često javlja visok nivo šećera u krvi.

Floradijabet® biljne kapi za dijabetes i regulaciju šećera u krvi pomažu svima koji imaju povišen šećer da lakše kontrolišu njegov nivo i da smanje upotrebu lekova, kao i da umanje nagle skokove šećera usled stresa ili obilne ishrane.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *