Povećajte libido

Povećajte libido

Libido je u stvari „seksualni nagon“, a kad on opadne, većina ljudi ne zna tačno zašto se to dešava. Bez obzira jesu li glavni uzrok stres, hormonski problemi ili neki drugi faktori, želimo što pre rešiti navedeni problem.

Ginseng, tribulus terrestris, cink, vitamini B-kompleksa, piskavica, L-arginin i maka, dokazano su efektivni dodaci ishrani za povećanje libida i podršku zdravlja muškaraca. Takođe, vitamini i minerali poput magnezijuma i vitamina D mogu pomoći u održavanju zdravg nivoa testosterona. Osiguravanje dovoljnog unosa magnezijuma, vitamina D i cinka pomoći će u podršci stvaranju testosterona.

Badem je dobar za zdravlje, jer sadrži 35 odsto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju polnih organa. Takođe, sadrže visok nivo magnezijuma, fosfora i cinka, koji stimuliše libido kod muškarca.

Tamna čokolada sadrži hemikalije feniletilamin i serotonin koje stimulišu područja za opuštanje u mozgu. Kakao sadrži flavonoide koji povećavaju količinu azotnog oksida pa tako proširuje vene i poboljšava krvotok.

Ginseng može da pomogne niskom libidu i da poboljša seksualnu funkciju. Pored toga, crveni ginseng može pojačati proizvodnju azot-oksida, jedinjenja koja pomaže cirkulaciju krvi i pomaže mišićima da se opuste. Crveni ginseng uglavnom se dobro podnosi, ali može da izazove nuspojave, poput glavobolje i uznemirenog stomaka.

Piskavica je popularna biljka u alternativnoj medicini koja može pomoći pojačanju libida i poboljšanju seksualne funkcije. Sadrži jedinjenja koja vaše telo može da koristi za proizvodnju polnih hormona, poput estrogena i testosterona. Piskavica može pojačati libido i kod muškaraca i kod žena podstičući proizvodnju seksualnih hormona.

Šafran je ukusan začin dobijen iz cveta Crocus sativus. Mnogobrojne tradicionalne upotrebe kreću se od smanjenja stresa do dejstva afrodizijaka, posebno za ljude koji uzimaju antidepresive.

Gingko biloba popularni je biljni dodatak u tradicionalnoj kineskoj medicini i utiče na različite seksualne poremećaje tako što poboljšava snabdevenost mozga kiseonikom.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *