Pomoć kod nervoze

Pomoć kod nervoze

Sem fizičke aktivnosti i rada na sebi jedno od korisnih i zdravih pomoći kod nervoze su i prirodni biljni lekovi, odnosno lekovite biljke koje deluju antistresno i pomažu kod nervoze.

Pomoć kod nervoze

Glog

Tradicionalan biljni lek za srce i visok pritisak. Smanjuje aritmije i lupanje srca, reguliše visok pritisak, ali nije biljka sa kojom se može lako naći prava formula. Zahteva iskustvo u primeni i znanje u koje čajne mešavine se može staviti i u kojoj dozi.

Beli luk

Svima poznat biljni lek za visok holesterol i crevne parazite, ali isto tako odlično sredstvo za smanjenje visokog krvnog pritiska.

Lavanda

Mediteranska biljka divnog mirisa poznata po svojstvu da tera moljce ali isto tako tera i grčeve i umiruje. Odlična za grčeve u crevima i želudcu izazvane stresom. Koristi se i kod problema sa spavanjem i za lečenje nesanice.

Kamilica

Lekovita biljka koja generalno opušta celo telo. Omekšava i smiruje tkiva i mišiće. Jake doze čaja od kamilice pomažu i kod nesanice. Kamilica je čest sastojak u mešavinama kada je u pitanju biljni lek za smirenje.

Valerijana

Uz pomoć valerijane su se ljudi odmarali vekovima. Prvi put je upotrebu zabeležio Hipokrat kao biljku koja utiče na organizam kao sedativ. Možete je pronaći u više od 50 oblika: tablete, sokovi, čaj, kapi… Preporučljiv biljni lek za bolne menstruacije i valunge kod žena.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *