Pesak u bubregu

Pesak u bubregu

Pesak u bubregu se češće javlja kod muškaraca nego kod žena – čak 10 puta više, a uglavnom ga dobijaju ljudi između 30 i 45 godina.

Simptomi peska u bubregu

Ponekad se, uz bol u području bubrega ili donjeg dela trbuha, pojavljuju i mučnina i povraćanje. Kada je kamen prevelik da bi lako prošao, bol se nastavlja u mokraćnim kanalima, a može da se pojavi i krv u mokraći. Prilikom spuštanja kamena do bešike, može da oseća češća potrebu za mokrenjem ili pečenje prilikom mokrenja, a u slučaju da se javi i povišena temperatura ili groznica, verovatno je prisutna i infekcija. Bolovi pri hodu su takođe propratni simptom ove česte bolesti.

Čaj za pesak u bubregu

Čajevi su takođe jako popularni za izbacivanje peska iz bubrega. Uglavnom postoje mešavine koje se pripremaju i piju prema određenom uputstvu. Ove specijalne mešavine, proizvode i razne kompanije, ali se mogu naći i kod lokalnih travara.

Ako ste trudni ili dojite bebu, dobro se raspitajte da li smete da pijete pojedine napitke ove vrste, jer nisu svi čajevi za izbacivanje kamena iz bubrega dobri za trudnice i dojilje.

Kada govorimo o biljkama koje pomažu lečenje kamena u bubregu, dobar je rastavić, mirođija, breza, šipurak, kleka, koren maslačka i drugo. Mešavine čajeva za izbacivanje peska iz bubrega, uglavnom sadrže neke od ovih biljaka, a neke se mogu i samostalno koristiti za čaj.

Preporučuje se pojačan unos magnezijuma, uz konsultaciju sa vašim lekarom.

Proso je prirodan lek koji pomaže u lečenju peska u bubrezima. Odlično čisti bubrege od kamenčića i od davnina je poznat kao veoma efikasan narodni lek.

Sok od celera je takođe domaći lek, koji će vam pomoći u izbacivanju kamena iz bubrega. Odličan je i za detoksikaciju organizma, pa se može koristiti i kao preventiva. Uzmite jedan štapić celera i sa malo vode ubacije u blender. Sve izmiksujte i dobićete zdrav napitak, koji vam može pomoći u izbacivanju peska iz bubrega.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *