Kamen u bubregu bolovi

Kamen u bubregu

Kamen u bubregu češće se javlja kod muškaraca nego kod žena, kao i kod nešto mlađih osoba od 20 do 40 godina koje imaju problema s gihtom.

Osim toga, kamen u bubregu može nastati i usled gojaznosti, dehidratacije organizma, a neretko je i posledica genetske predispozicije. Ipak, jedan od glavnih uzroka jeste i sam način ishrane. Ukoliko ona obiluje nezdravim namirnicama bogatim proteinima, veštačkim šećerima i solju, veoma je izvesno da će se u nekom trenu pojaviti kamen u bubregu.

Kamen u bubregu prevencija

Veoma je važno da povećate količinu vode koju pijete. Zdravlje bubrega zavisi od adekvatnog nivoa tečnosti u krvi. Najbolje je piti samo negaziranu vodu. Zajedno sa unosom više tečnosti, čaj od kukuruzne svile povećava količinu izbačenog urina, što je veoma važan faktor u pročišćavanju i detoksikaciji bubrega.

Lubenica sadrži dodatne količine vode. Jedite je često, ali uvek samo nju, ne zajedno sa drugim jelima. Pijte čaj od semena lubenice. Kuvajte 15 minuta u vreloj vodi, iscedite, dodajte malo meda i pijte.

Što se čajeva tiče, osim rastavića, dobro će doći čaj od kukuruzne svile, brezovih listova i pupoljaka, listova medveđeg grožđa (poznatiji pod nazivom uvin čaj), zatim čajevi od korena zečjeg trna, selena, celera, peršuna. Ne treba zaboraviti ni salatu od narendanog svežeg korena celera.

Kamen u bubregu bolovi

Kamen u bubregu ostaje nepoznanica sve dok ne osetite smetnje. Ljudi koji su iskusili ovaj problem tvrde da je bol katkad jači od porođajnog. Počinje poput mučnine, a zatim se manifestuje kao oštar i grčevit bol koji je nemoguće izdržati.

Obično se oseća u leđima, u predelu kukova ili preponama. Kamen u bubregu kod muškarca izaziva bolove u testisima ili na vrhu polnog organa.

Bol se javlja u naletima. Traje oko jedan minut, a zatim dolazi do smirivanja.

Kada se osete bolovi, treba jedan vruć termofor, uvijen u debeli peškir, staviti pozadi na slabinu a drugi na tabane, ili leći u kadu sa dosta tople vode. Ovo dosta pomaže u lakšim slučajevima, kad je kamičak mali kao zrno sočiva ili pšenice.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *