Otapanje kamena u žuči

Otapanje kamena u žuči

Kamen u žuči spada u jednu od ozbiljnijih i bolnijih tegoba. Homeopatija nudi jedinstven način otapanja kamenaca, pogotovo ako stanje nije kritično, tj. ako još nije došlo do upale. Veličinom se razlikuju: mogu biti veliki poput zrna peska ili veći od centimetra. Ne samo da mogu eliminisati manje kamence i tela, nego mogu sprečiti nastanak novih.

Treba postiti celog dans i noći, tj. ništa ne jesti 24 sata. Zatim pripremite mešavine od jedne litre rasola (tečnosti) od kiselog zelja/kupusa, četiri decilitra maslinovog ulja i soka od četiri limuna. Konzumirajte svakih 25 minuta po deci tečnosti.

Odmah će nastupiti bolovi i proliv, a kamenci će biti izbačeni sa stolicom, najduže za četiri do pet sati, tj. dok se popije pripremljeni lek. Nakon što su kamenci izašli, deset do 15 dana nemojte uzimati suvo meso, kore od voća i povrća, sirovu zelen i sl. Za to vreme pijte lagani čaj – dnevno četiri dcl – od mešavine jednakih količina konjogriza i kamilice.

Za usitnjavanje i izbacivanje kamenca i peska treba napraviti kuru od dve do tri supene kašike sveže koprive koje kuvajte 15 minuta u pola litre mleka. Jednu polovinu konzumirajte ujutro natašte, a drugu polovinu uveče pre spavanja. Kura traje tri do četiri nedelje.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *