Đavolja kandža pomaže kod reume

Đavolja kandža pomaže kod reume

Postoji sve više dokaza da đavolja kandža pomaže u brzom uklanjanju bola uzrokovanog upalnim procesima u zglobovima. Smatra se da je po delotvornosti jednaka brufenu.

Poznato je da antireumatski lekovi škode sluznici želuca. Suprotno tome, đavolja kandža blagotvorno deluje na želudac. Budući da moderna medicina nema sredstvo koje bi izlečilo osteoartritis, đavolja je kandža zlatno pomagalo kod ove bolesti, jer osim što smanjuje upalu i bolove, pomaže i u izgradnji hrskavice.

Njeno je delovanje pojačano u kombinaciji sa sveprisutnim glukozaminom i kondroitin sulfatom.

Ova biljka takođe snižava temperaturu i ima protivupalna svojstva, što je čini korisnom kod gripa, prehlada i različitih infekcija.

Lekovita svojstva đavolje kandže:

  • smanjuje upale
  • otklanja bolove
  • snižava temperaturu
  • ublažava alergije
  • poboljšava probavu
  • pomaže u izgradnji hrskavice

Nemačka je zvanično odobrila đavolju kandžu za lečenje artritisa, bolova u krstima, kolenu i kuku, te kao sastojak brojnih antireumatskih lekova. Đavolja kandža koristi se kao lek za osteoartritis, reumatoidni artritis, giht i tendinitis.

U nekim evropskim zemljama primenjuje se kao prirodna zamena kortikosteroidima. U ovu svrhu koriste se injekcije tečnog ekstrakta đavolje kandže. Povoljna je i za starije osobe, jer normalizuje rad srca, nivo holesterola u krvi i probavu.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *