Opuštanje je neophodno za dobro zdravlje

stres

Hobi je uvek odličan način za oslobađanje od stresa, a nedavno istraživanje je otkrilo da od svih hobija najviše opušta pletenje.

Opuštanje je neophodno za dobro zdravlje

Možda ste tip osobe koja bolje funkcioniše kad je pod malom dozom stresa. Možda vas rokovi motivišu ili vas krcat raspored podstiče da budete produktivniji. Ali previše stresa, pogotovo one vrste koju je izazvala pandemija ili narušena ravnoteža između poslovnog i privatnog života, nikad nije dobra stvar.

Kada se telo oseća napadnuto stresom, aktivira reakciju bori se ili beži, oslobađajući adrenalin i povećavajući nivo kortizola. Preterana izloženost tim hormonima može da utiče na skoro svaki organ u telu.

Kad se u nama javi reakcija koja podstiče na borbu ili beg, način na koji nas telo priprema za preživljavanje, imamo ubrzan rad srca, povišen krvni pritisak i sporiju probavu.

Ova veza između stresa i ubrzanog rada srca razlog je zašto su istraživači studije celu svoju definiciju opuštanja zasnivali na smanjenom srčanom ritmu.

Budući da će vam se otkucaji srca ubrzati kad ste pod stresom ili u panici, studija je istakla aktivnosti koje čine suprotno – usporavanje i smirivanje otkucaja srca.

Osim pletenja, neki od hobija koji najviše smiruju su: slikanje, ribolov i pisanje dnevnika.

Valechin® kapi

Valechin® kapi deluju umirujuće, psihotonično i relaksantno, zbog sadržaja valerijane.

Preporučuju se kod različitih stanja nervoze, psihičke napetosti, stresa, nesanice, bolova i grčeva u digestivnom traktu i kardiovaskularnih poremećaja (hipertenzija, stenokardija, aritmija).

Poručite direktno na telefon 011/3120 381 ili ONLINE: https://amedica.rs/product/valechin/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × one =